ΣΕΓΑΣ και AIMS παρουσίασαν τους κορυφαίους της χρονιάς, Ντεσίσα και Τσέπνγκετιτς

17
ΣΕΓΑΣ και AIMS παρουσίασαν τους κορυφαίους της χρονιάς, Ντεσίσα και Τσέπνγκετιτς

Η καθιερωμένη κοινή συνέντευξη Τύπου του ΣΕΓΑΣ και της AIMS πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου παραβρέθηκαν και οι δύο κορυφαίοι Μαραθωνοδρόμοι της χρονιάς, ο Αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα και η Κενυάτισα Ρουθ Τσέπνγκετιτς, οι οποίοι αναδείχθηκαν πρόσφατα παγκόσμιοι πρωταθλητές στην Ντόχα του Κατάρ με 2:10:40 και 2:32:43 αντίστοιχα.

Και οι δύο θα βραβευτούν απόψε στο καθιερωμένο Gala που διοργανώνει η AIMS στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής), ενώ θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο δρομικό κίνημα και άλλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. 

Στη σημερινή (8/11) συνέντευξη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της AIMS (Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων και Δρόμων μεγάλων Αποστάσεων), Πάκο Μποράο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, και ο γενικός γραμματέας της AIMS, Χιου Τζόουνς. 

Επίσης έγινε η παρουσίαση των επικεφαλής τριών νεοσύστατων επιτροπών της AIMS, του Μάικλ Νις (ΗΠΑ), προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου του Σικάγου και προέδρου της Επιτροπής Ασφαλείας της AIMS, της Μάρτα Μοράλες (Μεξικό), αντιπροέδρου της AIMS και προέδρου της Επιτροπής για θέματα Γυναικών, και του Έλληνα Γιώργου Καζαντζόπουλου, προέδρου της επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι πρόεδροι του ΣΕΓΑΣ και της AIMS συνεχάρησαν τους δύο αθλητές για τις μεγάλες επιτυχίες τους μέσα στο 2019 και εξέφρασαν τη χαρά τους τους γιατί για μία ακόμη χρονιά η Αθήνα θα φιλοξενήσει το Γκαλά βραβεύσεων, τη μεγάλη γιορτή της AIMS και του δρομικού κινήματος. 

Οι Ντεσίσα και Τσέπνγκετιτς, δήλωσαν ευχαριστημένοι για την τιμητική βράβευση και την παρουσία τους στην Αθήνα, την πόλη όπου γεννήθηκε το αγώνισμα του Μαραθωνίου.   

©Πηγή: amna.gr