Έρχεται το Video Assistant Referee στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Συνάντηση με θέμα την εισαγωγή του Video Assistant Referee στους αγώνες της Super League και του Κυπέλλου θα έχουν την Πέμπτη (15/01) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Η συνάντηση θα γίνει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

Η συνάντηση θα έχει να κάνει με την εισαγωγή του VAR, κάτι που ο Βασιλειάδης επιθυμεί διακαώς, όπως είχε πει παλαιότερα στη Βουλή.

Να μειωθούν τα λάθη

Πηγές προσκείμενες στον Υφυπουργό υποστηρίζουν ότι με την εισαγωγή του VAR τα λάθη των διαιτητών θα περιοριστούν σημαντικά, κάτι που θα είναι προς όφελος της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου.

Επίσης, θεωρούν ότι τόσο η πολυπλοκότητα στην εγκατάσταση και τη λειτουργία του συστήματος όσο και το κόστος συντήρησης δεν είναι απαγορευτικά.

Το οικονομικό σκέλος

Οσον αφορά το οικονομικό σκέλος, το κονδύλι μπορεί να βρεθεί είτε μέσω της UEFA (μπορεί να χρηματοδοτήσει το σύστημα τον πρώτο χρόνο λειτουργία του συστήματος), είτε μέσω χορηγίας, είτε μέσω επιβάρυνσης της Super League, η οποία όμως δεν φαίνεται ικανή να αναλάβει το κόστος.

Στόχος είναι το VAR να λειτουργήσει φέτος, ακόμα και σε έναν μόνο αγώνα (π.χ. τελικός Κυπέλλου) κι από τη νέα αγωνιστική περίοδο να λειτουργήσει κανονικά στο πρωτάθλημα.

Οι υποδομές

Οσον αφορά τις υποδομές, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ελάχιστες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν σε όλα τα γήπεδα της Super League.

Η συμμετοχή του Νίκου Παππά στη συνάντηση γίνεται ακριβώς για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ δεν έχει κάποια αντίρρηση, ενώ η Super League έχει αποφασίσει ήδη τη διεξαγωγή των αγώνων της με έξι διαιτητές, κάτι που όμως δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής.