Βαβέλ με την κεντρική διαχείρηση στη Super League

Περισσότερο με Βαβέλ παρά με συνεταιρισμό ΠΑΕ που έχουν σύμπνοια και κοινή θέση στο μείζον θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έμοιαζε η συζήτηση στο ΔΣ της Super League την Τρίτη (20/02).

Κεντρική διαχείρηση και αποφάσεις

Γι’ αυτό, περίπου μία εβδομάδα μετά την απόφαση της NOVA να διακόψει τις διαπραγματεύσεις γα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, οι 16 ΠΑΕ δεν μπόρεσαν να πάρουν κάποια απόφαση.

Τα όσα συνέβησαν στο ΔΣ και η ερμηνεία τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κεντρική διαχείριση όπως την ξέραμε θα πάψει να υπάρχει, για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας από τους τέσσερις «μεγάλους» δεν υποστήριξε το εγχείρημα.

Ξεκάθαρος Ολυμπιακός

Πιο ξεκάθαρος απ’ όλους ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση.

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει υπογράψει κατά μόνας σύμβαση με τη NOVA, επικαλέστηκε την συμφωνία που υπάρχει και άφησε μόνο ένα παράθυρο υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στην ίδια γραμμή ήταν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, οι οποίοι ναι μεν δεν ξέκοψαν τη συμμετοχή τους, αλλά δεν φάνηκαν ιδιαιτέρως ζεστοί, με τους εκπροσώπους του «τριφυλλιού» να σημειώνουν ότι πρώτα πρέπει να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΠΑΕ.

Υπήρξαν όμως και κάποιες από τις «μικρομεσαίες» ΠΑΕ που φάνηκε ότι δεν βλέπουν ως μονόδρομο την κεντρική διαχείριση.

Ο Πανιώνιος υπογράμμισε ότι δεν νοείται κεντρική διαχείριση χωρίς και τις 16 ομάδες, ενώ αποστάσεις κράτησε και η ΑΕΛ, λέγοντας ότι η κεντρική διαχείριση μπορεί να γίνει μόνο με όρους που θα θέσουν οι ομάδες.

Ο Αστέρας Τρίπολης, βλέποντας τις διαρροές από τους «μικρομεσαίους», υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει κεντρική διαχείριση όταν λείπει απ’ αυτή ο μεγαλύτερος αριθμός των ομάδων.

Αντιθέτως, ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, ήταν πιο συναινετικές, θεωρώντας ότι η κεντρική διαχείριση μπορεί να γίνει με όσες ομάδες το αποφασίσουν.

Η εκτίμηση

Οι εκτιμήσεις κάποιων από τους μετέχοντες στο ΔΣ είναι ότι δύσκολα θα υπάρξει κεντρική διαχείριση όπως την ξέρουμε, ενώ αποδείχτηκε ότι κακώς η Super League δεν αποδέχτηκε την πρόταση της NOVA για πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έναντι του ποσού των 30 εκατ. ευρώ.