Δεν ξεκινάει η Σούπερ Λιγκ προειδοποιούν έξι ΠΑΕ

Δεν ξεκινάει η Σούπερ Λιγκ διαμηνύουν οι έξι ΠΑΕ που δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτική στέγη, δηλαδή Άρης, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης.

Οι διοικήσεις τους έχουν αποστείλει επιστολή στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με την οποία ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να υπογράψουν για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ, αν δεν λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνηση σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού) με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργειά για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζεται πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνων την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος.

Αναμένουμε απάντηση σας

Π.Α.Ε. Απόλλων Σμύρνης
Π.Α.Ε. Άρης
Π.Α.Ε. Ατρόμητος
Π.Α.Ε. Πας Λαμία
Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός
Π.Α.Ε. Παναιτωλικός”

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR