Ελληνικός θρίαμβος στους Ολυμπιακούς Νέων: Χρυσό η Τζένγκο, χάλκινο η Φιάσκα

Σπουδαία ημέρα η χθεσινή για τον ελληνικό στίβο, αφού δύο αθλήτριες με μπόλικο ταλέντο και περίσσιο ενθουσιασμό κατάφεραν να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες.

Η Ελίνα Τζένγκο και η Όλγα Φιάσκα τα πήγαν περίφημα κόντρα σε σπουδαία ονόματα των αγωνισμάτων τους και πανηγύρισαν το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα. Η Τζένγκο μετά το 63,34 μ. στον πρώτο αγώνα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στον ακοντισμό και πολύ δύσκολα θα έχανε το χρυσό μετάλλιο.

Η 16χρονη στον σημερινό αγώνα είχε καλύτερη προσπάθεια στα 61,74 μ., ενώ είχε άλλη μία βολή πάνω από τα 60,00 μ., τη δεύτερη, που μετρήθηκε 60,68 μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τζένγκο μέσα σε λίγες ημέρες έστειλε τέσσερις φορές το ακόντιο πάνω από τα 60.00 μ., ενώ ταξίδεψε στο Μπουένος Άιρες με 58,05 μέτρα. Η Τζένγκο το καλοκαίρι κατέλαβε την έβδομη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και με τη σημερινή της εμφάνιση έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τη χρονιά.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και η Όλγα Φιάσκα, που έκανε δύο τα μετάλλιά της σε μεγάλες διοργανώσεις τη φετινή χρονιά. Η νεαρή αθλήτρια από τη Μυτιλήνη τερμάτισε σήμερα δεύτερη στα 5.000 μ. βάδην με 23.23.89 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με βάση το μέσο όρο των δύο εμφανίσεών της στην απόσταση. Η Φιάσκα έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση από την πορεία της στη χρονιά, αφού νωρίτερα στη σεζόν ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ. Η χώρα μας έφτασε έτσι τα τρία μετάλλια στη διοργάνωση, ενώ χάρη στη Τζένγκο πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό. Το προηγούμενο μετάλλιο της χώρας μας το είχε κατακτήσει ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος, ο οποίος το 2010 ήταν τρίτος στο επί κοντώ.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ, που για μία ακόμη φορά κινήθηκε στα φετινά του επίπεδα. Ο αθλητής ξεπέρασε τα 4,82 μ. (ρεκόρ 4,90 μ.) και κατέλαβε την έκτη θέση στο σημερινό του αγώνα. Ο νεαρός στη συνέχεια απέτυχε στα 4.92 μέτρα.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ