Ζαγοράκης και βουλευτές Θεσσαλονίκης στο πλευρό του ΠΑΟΚ

Δηλώσεις για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, έκανε ο άλλοτε αρχηγός και πρόεδρος του «δικεφάλου» και νυν ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μίλησε στο Epsilon TV.

Αναλυτικά:

«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον τίτλο, είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και όλα θα κριθούν στον αγώνα με την ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή όπου νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει σίγουρα προβάδισμα καθώς παίζει στην έδρα του.

Δεν νομίζω ότι έχει τελεiώσει κάτι, εκκρεμεί μία έφεση. Πιστεύω θα πρυτανεύσει η λογική και θα δούμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο. Από ό,τι γνωρίζω και φαντάζομαι όλα θα κριθούν στο γήπεδο».

“Δικαιοσύνη παντού”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδα, ο οποίος σε δελτίο Τύπου, τονίζει:

«Για το θέμα του ΠΑΟΚ, η απαίτηση κάθε φίλαθλου είναι μια: Δικαιοσύνη παντού και αυτή να μην εξαντλείται επιλεκτικά, αγνοώντας σκηνές θεάτρου παραγόντων ή χυδαιότητας παικτών.

H πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την οικοδόμηση στέρεων μηχανισμών λειτουργίας των εποπτικών οργάνων όλων των αθλημάτων.

Από την άλλη, η δικαιοσύνη οφείλει να απονέμεται χωρίς διακρίσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα όπως και τις επιπτώσεις της όποιας πράξης εκδηλώνεται στα γήπεδα, μην αγνοώντας παράλληλα το αρχαίο ρητό ‘Άκρον δίκαιον άκρα αδικία’. ​Τα πρωταθλήματα τέλος κερδίζονται στον πράσινο στίβο και όχι με χαρτοπόλεμο».

 

“Δεν είναι τιμωρία, αλλά εξόντωση”

Τέλος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ανέφερε:

«Η δικαστική αυτή απόφαση είναι αδύνατον να αφορά τον αγώνα που δεν έγινε. Δεν συνιστά τιμωρία , αλλά εξόντωση.

Δεν τιμωρεί την μεμονωμένη καταδικαστέα πράξη ενός ατόμου, ακυρώνει την πορεία πρωταθλητισμού ενός ολόκληρου χρόνου, ενός ολόκληρου λαού. Για αυτό χαρακτηρίζεται ως ετεροβαρής, ατεκμηρίωτη, άδικη και  τελικά απαράδεκτη εν συνόλω η απόφαση αυτή.

Προκαλεί δίκαια την οργή και την αγανάκτηση των φίλων του ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Απαιτείται από όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Το αγωνιστικό πρόσωπο του  ΠΑΟΚ αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο ότι είναι ήδη Πρωταθλητής στη συνείδηση όλων των φιλάθλων. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να γίνει στο παρασκήνιο,  το πρωτάθλημα θα έλθει στη Θεσσαλονίκη».