Θ. Μαύρος και Γ. Κούδας στην “P” για τον μεγάλο τελικό!

Θωμάς Μαύρος και Γιώργος Κούδας ανοίγουν την καρδιά τους στην Politik και μιλούν για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που κρίνει τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

propoli

Με δικά του γκολ έκρινε δυο τελικούς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Είναι μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων επιθετικών όλων των εποχών. Ο λόγος για τον Θωμά Μαύρο που έγινε σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων της «Ένωσης»  φωνάζοντας «ποιός, ποιός, ποιός, ο Μαύρος ο θεός» όταν ο επιθετικός της ΑΕΚ φόρτωνε με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 63χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής καταθέτει στην Politik τις απόψεις του για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

«Ένας τελικός πρέπει πάντα να είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο. Αυτό θέλω να δω και το Σαββάτο στο ΟΑΚΑ. Θα αγωνιστούν οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα αυτή την στιγμή και σίγουρα έχουμε την ελπίδα να δούμε καλό ποδόσφαιρο».

«Η ΑΕΚ δείχνει φέτος αρκετά ώριμη και απαιτητική»

Συνεχίζοντας ο βετεράνος επιθετικός της ΑΕΚ συμπλήρωσε: «Θα πρέπει και εύχομαι να μην υπάρξουν ακρότητες, όπως έγινε στον περσινό τελικό στο Βόλο. Θα πρέπει να μας απασχολεί το ποδόσφαιρο και όχι αυτά που γίνονται στις κερκίδες. Η ΑΕΚ δείχνει φέτος αρκετά ώριμη και απαιτητική σε κάθε αγώνα της και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει και στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός αλλά σε αυτούς τους αγώνες μετρά ποιος θέλει περισσότερο την νίκη. Νομίζω ότι η ΑΕΚ είναι αυτή που πιστεύει περισσότερο στις δυνατότητες της και το έχει αποδείξει».

Καταλήγοντας ο Θωμάς Μαύρος είπε χαρακτηριστικά: «Ένας τελικός είναι πάντα διαφορετικός αγώνας από μια απλή αναμέτρηση του πρωταθλήματος. Σε μια αναμέτρηση κρίνεται ένας τίτλος και κανένας δεν θέλει να χάσει. Η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη στιγμή αγωνίζονται δυο ομάδες που διψούν για τίτλους με την ΑΕΚ ήδη να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά θέλει να πάρει ένα νταμπλ μετά από πάρα πολλά χρόνια».

«Αξίζει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

Τον αποκάλεσαν «Μέγα Αλέξανδρο», ήταν άριστος τεχνίτης της μπάλας, πολύ καλός οργανωτής και εξίσου καλός σκόρερ. Οι περίτεχνες ενέργειές του τον έκαναν εξαιρετικά αγαπητό στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ όπου αγωνίστηκε από το 1963 έως το 1984. Πρόκειται για τον Γιώργο Κούδα που σχολιάζει στην Politik τον τελικό του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

«Είναι μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να δείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα αυτήν την στιγμή. Κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει και το πρωτάθλημα, όμως κάποιοι φρόντισαν να κλέψουν έναν τίτλο που άξιζε φέτος αυτή η ομάδα. Πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από την κατάκτηση του κυπέλλου και είναι ικανός να τα καταφέρει».

«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολλούς και έμπειρους παίκτες»

Ο 71χρονος βετεράνος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους βλέπει τον ΠΑΟΚ να είναι πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου. «Διαθέτει πολλούς και έμπειρους παίκτες που ο καθένας μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι: Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Μάτος,  Μπίσεσβαρ, Πέλκας που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη ζημιά στην ΑΕΚ. Αν όλοι μαζί βρεθούν σε καλή μέρα τότε θεωρώ ότι η νίκη θα καταλήξει στα χέρια του ΠΑΟΚ. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός και μένει στην ιστορία. Στα δικά μου χρόνια αγωνιστήκαμε σε δέκα τελικούς και όλοι έγιναν στην Αθήνα. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει περισσότερους τίτλους, αλλά έγιναν πολλά και μείναμε σε δυο κύπελλα».

Καταλήγοντας ο Γιώργος Κούδας τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε πέρσι στους τίτλους. Θα ήταν ευτύχημα να κέρδιζε φέτος και το πρωτάθλημα και όπως τόνισα το άξιζε και ουσιαστικά το κατέκτησε (βαθμολογικά). Με την κατάκτηση του κυπέλλου ωστόσο μπορεί να μετριάσει την πικρία του και να είναι περισσότερο έτοιμος ψυχολογικά για την επόμενη σεζόν».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Loading