Κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ για τον αυριανό τελικό

Με αφορμή τις αντεγκλήσεις μεταξύ δημοσιογράφων στο πλαίσιο του αυριανού τελικού κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αλλά και των όσων προηγήθηκαν, ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των δύο συνδικαλιστικών ενώσεων έχει ως εξής:

“Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ. και του ΠΣΑΤ, ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χαιρετίζουν τη στάση των συναδέλφων, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης κάτω από αντίξοες κοινωνικές, εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο των αθλητικών συντακτών. Καλούμε αυτούς τους λίγους δημοσιογράφους να μην ξεχνούν ότι «η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας… και ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις», όπως αναφέρει το άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος”.

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com