Κόκκαλης: «Δεν έχω παραμικρή σχέση με την “Καραϊσκάκης ΑΕ”»

Με ανακοίνωσή του ο Σωκράτης Κόκκαλης τονίζει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την «Καραϊσκάκης ΑΕ».

Προσθέτει επίσης πως η μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας στον Βαγγέλη Μαρινάκη καθυστερεί λόγω των δικών του διαπραγματεύσεων με τις δανείστριες τράπεζες.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθιστά σαφές ότι ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία που ελέγχει το γήπεδο, από τη στιγμή που από τις 17/12/2010 έχει μεταβιβάσει όλες τις μετοχές του στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η όποια καθυστέρηση παρατηρείται στην τυπική μεταβίβαση των μετοχών του στο νυν ιδιοκτήτη των Πειραιωτών, οφείλεται στις διαπραγματεύσεις της πλευράς Μαρινάκη με τις δανείστριες τράπεζες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη:

«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του.

Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010. Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12./2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.

Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη.

Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Δείτε επίσης: Συνάντηση εκπροσώπων ΠΑΟΚ – Άρη με τον εισαγγελέα για το ντέρμπι