Μπήκε στο ψυχιατρείο πρώην ποδοσφαιριστής της Καβάλας!

Από το ποδόσφαιρο στο ψυχιατρείο. Μετά τη συγκλονιστική μαρτυρία του πρώην παίκτη της Άρσεναλ Εμάνουελ Έμπουε πως έμεινε άστεγος, στο προσκήνιο ήρθε μία ανάλογη περίπτωση Αφρικανού ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης όντας αντιμέτωπος με την σύγχρονη κοινωνική μάστιγα, την κατάθλιψη.

Ο λόγος για τον Γουίλσον Ορούμα, πρώην διεθνή Νιγηριανό ο οποίος την σεζόν 2009-2010 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Καβάλας στην Ελλάδα. Ο κάτοχος ενός πρωταθλήματος Γαλλίας (1997 με την Λανς) και παγκόσμιος πρωταθλητής Κ18 με τους «σούπερ αετούς» το 1993 ζει τον δικό του «γολγοθά» στους δρόμους του Λάγος, όπου κυκλοφορεί ρακένδυτος και «χαμένος», μην θυμίζοντας σε τίποτα τον σπουδαίο παίκτη με την θητεία στα γαλλικά γήπεδα.

Στα όρια της παράνοιας

Το πιο θλιβερό ωστόσο είναι το γεγονός πως βρίσκεται στα όρια της παράνοιας σε σημείο μάλιστα να νοσηλεύεται σε κλινική για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Αφορμή για την κατάστασή του αυτή ένα περιστατικό εξαπάτησής του, όταν επιτήδειοι του απέσπασαν το 2012 2.5 εκατομμύρια ευρώ με πρόφαση δραστηριότητες στον χώρο του πετρελαίου.

Ενδεικτική είναι η μαρτυρία στην εφημερίδα «The Nation» ενός κατοίκου που με αφορμή την εικόνα του Ορούμα δήλωσε: «Κάποιες φορές κυκλοφορεί στους δρόμους έχοντας πολύ κακό ρουχισμό. Φοράει παντόφλες και συχνά μιλάει μόνος του».

“Δεν χρειάζεται χρήματα”

Παρά το γεγονός πως πολλοί έσπευσαν να τον ενισχύσουν οικονομικά, ο νεότερος αδερφός του Ντομινίκ σχολίασε πως δεν υπάρχει ανάγκη χρημάτων και δεν ζητά βοήθεια. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας μάλιστα τον επισκέφτηκε και μόλις τον ενημέρωσε πως σκοπεύει να του δώσει κάποιο ρόλο ο ίδιος ευχαριστήθηκε.