ΠΑΟ: «Προϊόν πολιτικής παρέμβασης η απόφαση, να παραιτηθεί η ΕΠΟ»

Την παραίτηση της ΕΠΟ ζητά ο ΠΑΟ, ο οποίος χαρακτηρίζει «προϊόν πολιτικής παρέμβασης» την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι», μάλιστα, υποστηρίζουν ότι στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει «σκανδαλώδης διαχείριση προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία», εννοώντας προφανώς τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ:

«Με αφορμή τη χθεσινή αναιρετική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου καταλύει κάθε έννοια δικαίου, είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης και σκανδαλώδους διαχείρισης προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι σε περίπου όμοιο περιστατικό, οι συνέπειές της τότε απόφασης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξαν καταστροφικές  σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, χειρότερη θέση κατάταξης στα play offs και μαζί με την αφαίρεση βαθμών και τα επιβληθέντα πρόστιμα βύθισαν ακόμα περισσότερο οικονομικά την εταιρεία.

Η χθεσινή απαράδεκτη απόφαση πιστοποιεί ότι δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου. Ζητούμε ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπρέπειας την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης της ΕΠΟ, αν θέλει τουλάχιστον να σώσει τα προσχήματα.

Με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, όλοι αυτοί οι “παράγοντες” δημιουργούν συνθήκες απόλυτης απαξίωσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.