Άλλη μία αμφιλεγόμενη νίκη για τον Σουν Γιανγκ

Άλλη μία αμφιλεγόμενη νίκη για. Ο Σουν Γιανγκ είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο μετά τις πρώτες τρεις ημέρες των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γ…. Άλλη μία αμφιλεγόμενη νίκη για. Ο Σουν Γιανγκ είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο μετά τις πρώτες τρεις ημέρες των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γ…. ροη

propoli
Ο Σουν Γιανγκ είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο μετά τις πρώτες τρεις ημέρες των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού.
Ο 28χρονος Κινέζος πήρε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση, επικρατώντας μετά τα 400μ. και στα 200μ. ελεύθερο, και έφτασε συνολικά τους έντεκα ατομικούς τίτλους στην καριέρα του. Όλα αυτά όμως μέσα σε πολεμικό κλίμα, λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις ντόπινγκ και του επεισοδίου που είχε πέρυσι με ελεγκτές, για το οποίο απαλλάχθηκε από τη FINA, αλλά εκκρεμεί η ακρόαση στο CAS τον Σεπτέμβριο.

Αμφισβητούμενη και πάλι η νίκη του

Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η αμφισβήτηση, η σημερινή νίκη του Σουν Γιανγκ στα 200μ. ελεύθερο ήρθε με ελάχιστη… χρονοκαθυστέρηση, αφού πρώτος στον τελικό τερμάτισε με 1:44.69 ο Λιθουανός Ντάνας Ράπσις, ο οποίος όμως ακυρώθηκε για αντικανονική εκκίνηση.

Δεύτερος αλλά.. πρώτος

Έτσι ο Κινέζος, που είχε πάρει αρχικά τη δεύτερη θέση με 1:44.93, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Ιάπωνα Κατσουχίρο Ματσουμότο (1:45.22, πρώτο μετάλλιο της χώρας του στο αγώνισμα, αλλά και στη φετινή διοργάνωση). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν με τον ίδιο χρόνο (1:45.63) ο Ρώσος Μάρτιν Μαλιούτιν και ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Ντάνκαν Σκοτ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Ο Σουν Γιανγκ είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο μετά τις πρώτες τρεις ημέρες των αγωνισμάτων κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γκουανγκζού. Ο 28χρονος Κινέζος πήρε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στη διοργάνωση, επικρατώντας μετά τα 400μ. και στα 200μ. ελεύθερο, και έφτασε συνολικά τους έντεκα ατομικούς τίτλους στην καριέρα του.

Όλα αυτά όμως μέσα σε πολεμικό κλίμα, λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις ντόπινγκ και του επεισοδίου που είχε πέρυσι με ελεγκτές, για το οποίο απαλλάχθηκε από τη FINA, αλλά εκκρεμεί η ακρόαση στο CAS τον Σεπτέμβριο.

Σαν να μην έφτανε όλη αυτή η αμφισβήτηση, η σημερινή νίκη του Σουν Γιανγκ στα 200μ. ελεύθερο ήρθε με ελάχιστη… χρονοκαθυστέρηση, αφού πρώτος στον τελικό τερμάτισε με 1:44.69 ο Λιθουανός Ντάνας Ράπσις, ο οποίος όμως ακυρώθηκε για αντικανονική εκκίνηση.

Έτσι ο Κινέζος, που είχε πάρει αρχικά τη δεύτερη θέση με 1:44.93, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Ιάπωνα Κατσουχίρο Ματσουμότο (1:45.22, πρώτο μετάλλιο της χώρας του στο αγώνισμα, αλλά και στη φετινή διοργάνωση). Την τρίτη θέση μοιράστηκαν με τον ίδιο χρόνο (1:45.63) ο Ρώσος Μάρτιν Μαλιούτιν και ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Ντάνκαν Σκοτ, ο οποίος στην απονομή μιμήθηκε τον Αυστραλό Μακ Χόρτον, δεν συνεχάρη τον νικητή και αρνήθηκε να ανέβει μαζί του στο πόντιουμ για τις καθιερωμένες φωτογραφίες…

Loading