Άρης-ΠΑΟΚ το απόλυτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Του Μάκη Ιωαννίδη
Το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης «κλέβει» την παράσταση της  7ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ και όπως φαίνεται θα είναι μια αναμέτρηση η οποία θα προσφέρει συγκινήσεις σε όσους την παρακολουθήσουν.

propoli

Οι δυο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες μετά από τέσσερα χρόνια και το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναμένεται να είναι κατάμεστο.

Με την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία ο Άρης έδειξε ότι έχει υψηλές βλέψεις και διαθέτει παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν έχει την παραμικρή απώλεια στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Βασικοί παίκτες είναι αμφίβολοι για την αναμέτρηση και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Αμφίβολοι είναι οι: Μπάσα, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Κουέστα, Μαβράι. Ο Πάκο Ερέρα θα μάθει την τελευταία στιγμή σε ποιους μπορεί να υπολογίζει.

Χωρίς Μαουρίσιο

Στον  ΠΑΟΚ  θεωρείται δεδομένη η απουσία του Μαουρίτσιο, με τον Βραζιλιάνο να μένει εκτός δράσης για τις επόμενες 20 μέρες. Πρόκειται για μια σημαντική απώλεια στη μεσαία γραμμή με τον Λουτσέσκου να αναζητά λύση από τους Βέρνμπλουμ και Σάκχοφ. Πρόβλημα υπάρχει και με τον Πέλκα ο οποίος δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του, με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος τεχνικός να ετοιμάζει για βασικό τον Ελ Καντουρί.

Προβάδισμα για Άρη στην προϊστορία

Στις  αναμετρήσεις που έγιναν στο  «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης έχει 18 νίκες, 12 ήττες και 23 ισοπαλίες. Ως τώρα, με γηπεδούχο τον Άρη, έχουν υπάρξει 24 αποβολές ποδοσφαιριστών. Οι 16 ήταν του ΠΑΟΚ και οι οκτώ του Άρη. Επίσης, οι διαιτητές έχουν καταλογίσει 13 πέναλτι. Επτά υπέρ των γηπεδούχων (έξι εύστοχα κι ένα άστοχο) και έξι υπέρ του ΠΑΟΚ (τέσσερα εύστοχα και δύο άστοχα).

Η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στην έδρα του Άρη σημειώθηκε στις 27.02.2005. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 5′ με τον Μίετσελ, στο 11′ ο Μαλαδένης έκανε το 0-2 και το ημίχρονο έκλεισε με 0-3 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Μίετσελ. Τελικό σκορ 1-3.

Απουσιάζει η ισοπαλία

Χωρίς ισοπαλία είναι Άρης και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Οι δυο ομάδες σε έξι αγώνες δεν έχουν καμία ισοπαλία, με τον Άρη να έχει 4 νίκες και δυο ήττες και τον ΠΑΟΚ έξι νίκες.

Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα στη Σούπερ Λιγκ που δεν έχει σημειώσει G/G. Οι κιτρινόμαυροι είναι και η ομάδα με τα περισσότερα N/G (6). Επίσης μαζί με τον Απόλλωνα έχει τα περισσότερα UNDER (5)  στην κατηγορία.

Ο Άρης είναι μια από τις ομάδες με τις λιγότερες κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα (10), ενώ και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται χαμηλά σε αυτή την κατηγορία με 14 κάρτες. Ο Άρης σε τρεις αναμετρήσεις εντός έδρας έχει δυο φορές  Χ/1 και ο ΠΑΟΚ έχει 2/3 εκτός έδρας με Χ/2.

Σε γενικές γραμμές θα διεξαχθεί μια αναμέτρηση που θα έχει ένταση και πάθος. Το πιθανότερο είναι ότι οι δυο ομάδες θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μια επιλογή μπορεί να είναι: Ισοπαλία στο ημίχρονο. Με αυτά τα δεδομένα και το UNDER 2.5 ΓΚΟΛ είναι πιθανό σημείο. Ο Γιουνές  του Άρη μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή για πρώτο σκόρερ, ενώ από τον ΠΑΟΚ, Ελ Καντουρί και Ζαμπά είναι δυο σοβαρές επιλογές.

Γιάννης Αναστασίου: «Έκπληξη ο Άρης- Αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ»

Αμφίρροπη «βλέπει» την αναμέτρηση ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος σχολιάζοντας το ντέρμπι στην Politik τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή δείχνει σταθερός στα αποτελέσματά του παρ’ όλο που δεν παίζει τόσο καλά. Από εκεί και πέρα μεγάλη έκπληξη είναι ο Άρης που παίζει καλό ποδόσφαιρο και δείχνει να διαθέτει παίκτες με ποιότητα. Ο Άρης προσπαθεί να παίξει σωστό ποδόσφαιρο και είναι δεδομένο πως οι παίκτες του έχουν καλή ψυχολογία. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό φεγγάρι λόγω αποτελεσμάτων και ελπίζω να μην πάει το παιχνίδι στο ξύλο, για να δούμε ένα ωραίο ντέρμπι.

Οι επιθετικοί πάντα σε αυτά τα ματς, αν τελειώσουν σωστά τις φάσεις που θα τους δοθούν, θα κρίνουν το ντέρμπι. Από τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς και από τον Άρη ο Γιουνές θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Επίσης ο Μπίσεσβαρ και ο Γκαρσία θα κρίνουν πολλά γιατί είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός».

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Loading