Ένταξη του παρκούρ στα αθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Ένταξη του παρκούρ στα αθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής

Η ένταξη του παρκούρ στα αθλήματα της Γυμναστικής επικυρώθηκε και επίσημα στο 82ο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου από ελληνικής πλευράς παρέστησαν ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG) Θανάσης Βασιλειάδης, καθώς και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της UEG Νίκος Προβιάς.

Η διαδικασία εισόδου του παρκούρ είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε, για να ολοκληρωθεί και τυπικά στο Μπακού, όπου η Ολομέλεια της FIG υπερψήφισε την σχετική πρόταση και την απαιτούμενη αλλαγή του Καταστατικού, που τροποποιείται για πρώτη φορά μετά το 1998, όταν στους κόλπους της FIG είχαν ενταχθεί το Τραμπολίνο και η Ακροβατική Γυμναστική.

Το παρκούρ, το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως «πορεία μετ’ εμποδίων», βασίζεται στην υπερπήδηση τεχνητών ή φυσικών εμποδίων, χρησιμοποιώντας διαρκή κίνηση, για την κάλυψη μίας δεδομένης απόστασης. Παρότι επινοήθηκε ως μία μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη, έχει ήδη αποκτήσει οργανωμένο χαρακτήρα σε αρκετές χώρες, όπως στην Σουηδία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, όπου καλλιεργείται συστηματικά από τις αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες γυμναστικής.

Μετά την ολοκλήρωση του 82ου Συνεδρίου της FIG, ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης παρέμεινε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, όπου σήμερα (Τρίτη 04/12) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Προεδρείου της UEG, στο οποίο συμμετέχει με την ιδιότητα του αντιπροέδρου αυτής.

Loading

Play