Έξι σταθμοί του μετρό στο Παρίσι μετονομάζονται προς τιμήν των Παγκόσμιων Πρωταθλητών

Η ομάδα της Γαλλίας κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην αποστολή της θα δοθούν τιμητικά στους σταθμούς του μετρό του Παρισιού.

propoli

Με τους ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν σήμερα στην πατρίδα τους με το τρόπαιο, η υπηρεσία μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας RATP ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μετονομάσει έξι σταθμούς του μετρό προς τιμήν τους.

Ένας από αυτούς ο Notre Dame des Champs θα μετονομαστεί σε Notre Didier Deschamps (Ο δικό μας Ντιντιέ Ντεσάμπ) θα δοθεί δηλαδή το όνομα του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γαλλίας.

Εξάλλου, ο τεχνικός των «μπλε» έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως παίκτης και ως προπονητής.

Από εκεί και πέρα, ο σταθμός του Βίκτορ Ουγκό μετονομάζεται σε Βίκτορ Ουγκό Γιορίς (Ουγκό Γιορίς είναι ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Γαλλίας) ενώ ο σταθμός Μπερσί, θα μετονομαστεί σε «Bercy Les Bleus» (όπου “Les Bleus” το προσωνύμιο της Γαλλίας «μπλε»).

Τέλος ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ – Ετουάλ μετονομάζεται σε «On a etoiles» (μετ. Έχουμε δύο αστέρια),που συμβολίζουν τις δύο κατακτήσεις Μουντιάλ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κατάστημα της εταιρείας που ντύνει την Εθνική Γαλλίας προκειμένου να προμηθευτεί τις εμφανίσεις της ομάδας, ωστόσο η αστυνομία ζήτησε να απομακρυνθεί από εκεί.

Παρόμοιες μετονομασίες πάντως θα υπάρξουν και στο μετρό του Λονδίνου με τον υπόγειο σταθμό Southgate να μετονομάζεται σε σταθμό Γκάρεθ Σάουθγκέιτ προς τιμήν του προπονητή των Άγγλων που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Loading