Ήρωας ο Ακινφέεφ για τη Ρωσία που πέρασε στους “8” (Vid)

Έκανε την έκπληξη η Ρωσία και στη διαδικασία των πέναλτι απέκλεισε την Ισπανία και συνεχίζει στη φάση των «16».

propoli

Το παιχνίδι κάθε άλλο παρά θεαματικό δεν ήταν και έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη ρώσική ρουλέτα των πέναλτι.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο στην κανονική διάρκεια και μετά την παράταση, τα πέναλτι έκριναν τον νικητή εκεί όπου ο Ακινφέεφ με δυο αποκρούσεις έστειλε τους διοργανωτές στη φάση των προημιτελικών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Φερνατο Ιέρο επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Ινιέστα στο παιχνίδι και άφησε στα χαφ τους Μπουσκέτς με τον Κόκε, και πιο μπροστά οι Ίσκο , Σίλβα και  Ασένσιο  με τον Κόστα να είναι φορ. Για τους Ρώσους ήταν ότι στον πάγκο έμεινε ο Τσερίσεβ.

Το πρώτο γκολ ήρθε νωρίς, με τους Ισπανούς να ανοίγουν το σκορ στο 12′ ,με τον Ράμος αλλά στο 40′ οι Ρώσοι ισοφάρισαν. Ο Πικέ έκανε χέρι, ο Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι και ο Τζούμπα έκανε το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τη μεγάλη φάση για τις δυο ομάδες κι έτσι η παράταση φαινόταν μονόδρομος.

Στο 97′ όμως γράφτηκε ιστορία στο παιχνίδι καθώς ο  Ερόκιν μπήκε στο γήπεδο στη θέση του Κουζιάεβ, και  έγινε 4η αλλαγή, με το δικαίωμα που δίνει ο κανονισμός για μια έξτρα αλλαγή στην παράταση. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 104′, η Ισπανία έκανε και τη δική της 4η αλλαγή, με τον Ροντρίγκο να μπαίνει στη θέση του Ασένσιο.

Τι έγινε στα πέναλτι:

Η Ισπανία ήταν αυτή που ξεκίνησε να εκτελεί και όταν ήρθε η σειρά του Κόκε, η απόκρουση του  Ακινφέεβ στο πέναλτι του Κόκε έδωσε φτερά στη Ρωσία.

Ινιέστα, γκολ, 1-0

Σμολόβ, γκολ, 1-1

Πικέ, γκολ, 2-1

Ιγκνασέβιτς, γκολ, 2-2

Κόκε, απόκρουση, 2-2

Γκολόβιν, γκολ, 2-3

Ράμος, γκολ, 3-3

Τσερίσεβ, γκολ, 3-4

Άσπας, απόκρουση

ΙΣΠΑΝΙΑ (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Νάτσο (70’ Καρβαχάλ), Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Νταβίδ Σίλβα (67’ Ινιέστα), Ίσκο, Μάρκο Ασένσιο (104’ Ροντρίγκο), Ντιέγκο Κόστα (80’ Ιάγκο Άσπας)

ΡΩΣΙΑ (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνασέβιτς, Κουζιάεφ (97’ Γερόχιν), Ζόμπνιν, Κουντριασόφ, Γκολόβιν, Ζιρκόφ (46’ Γκράνατ), Σαμέντοφ (61’ Τσέρισεφ), Τζιούμπα (65’ Σμόλοφ).

Πηγή: Arenafm

Loading