Αγγλία – Βέλγιο: Για την πρωτιά ή μήπως όχι;

Η Αγγλία με το Βέλγιο, οι 2 ομάδες του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, αναμετρώνται στο Καλίνιγκραντ, σε έναν αγώνα με πολλές προεκτάσεις.

propoli

Όταν η Αγγλία κατάφερνε να κερδίζει με 5-0 στο πρώτο ημίχρονο τον Παναμά στη δεύτερη αγωνιστική του έβδομου ομίλου, όλοι άρχιζαν να αναφέρονται στα σενάρια η Αγγλία να υπερκεράσει τη διαφορά τερμάτων που είχε επιτύχει το Βέλγιο.

Τελικά, ήρθε το 6-1 και η Αγγλία βρίσκεται στο 8-2. Αντίστοιχα, το Βέλγιο, μετά το 3-0 της πρεμιέρας επί του Παναμά, κέρδισε με 5-2 την Τυνησία. Άρα βρίσκεται κι αυτό με τη σειρά του στο 8-2. Δηλαδή, πλήρης ισοβαθμία! Και αν υπάρξει ισοπαλία στη μεταξύ τους αναμέτρηση, είτε με γκολ είτε χωρίς γκολ, η πρώτη θέση του έβδομου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 θα κριθεί στις κίτρινες κάρτες. Η Αγγλία, μέχρι τώρα, έχει πάρει 2 κίτρινες κάρτες (Γουόκερ, Λόφτους-Τσικ) και το Βέλγιο, από την πλευρά του, έχει “κιτρινιστεί” 3 φορές (Φερτόνγκεν, Μενιέ, Ντε Μπρόινε) κόντρα στον Παναμά (καμία κάρτα με αντίπαλο την Τυνησία). Θεωρητικά, η Αγγλία έχει το προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου λοιπόν… Όλα αυτά, φυσικά, πριν αρχίσει ο αγώνας Αγγλία – Βέλγιο. Προφανώς θα μετρήσουν και οι κάρτες σ’ εκείνον τον αγώνα…

Αγγλία – Βέλγιο: Μπλαζέ οι Βέλγοι

Βέβαια, υπάρχει πάντα και ο παράγοντας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ! Ο ομοσπονδιακός προπονητής του Βελγίου δεν δίστασε να σοκάρει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με την Τυνησία, δηλώνοντας ότι υπολογίζει να κάνει 10 αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στην Αγγλία!

Στις 2 τελευταίες προπονήσεις της εθνικής Βελγίου ενόψει του αγώνα του Καλίνιγκραντ απέναντι στην Αγγλία, ο Ρομέλου Λουκάκου ένιωσε ενοχλήσεις και τα ρεπορτάζ από τη Ρωσία θεωρούν πιθανότατο να προστατευτεί και να μην αγωνιστεί! Ο Λουκάκου έχει 4 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, όσα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Χάρι Κέιν της Αγγλίας έχει 5!

Γιατί όμως το Βέλγιο να θέλει να βγει δεύτερο στον όμιλο; Προφανώς, ο Μαρτίνεθ είχε από νωρίς εκτιμήσει ότι αυτή η θέση θα προσφέρει πιο βατό μονοπάτι στην ομάδα του μέχρι τον τελικό της Μόσχας.

Η Αγγλία αντιμετωπίζει τον αγώνα απέναντι στο Βέλγιο, όπως όλους τους άλλους αγώνες. Ο Σαουθγκέιτ έχει πείσει την ομάδα του να πηγαίνει βήμα-βήμα. Υπάρχει η φήμη, βέβαια, ότι θα ξεκινήσουν Στέρλινγκ και Βάρντι και ότι θα ξεκουραστούν οι Λόφτους-Τσικ, Άσλεϊ Γιανγκ και -ίσως- Χάρι Κέιν. Μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε στη βασική ενδεκάδα της εθνικής Αγγλίας και τον Έρικ Ντάιερ.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, από πλευράς Βελγίου, αναμένεται να βάλει και όσους παίκτες έχει πάρει στην αποστολή και δεν έχουν αγωνιστεί. Είναι μια “χρυσή” ευκαιρία για εκείνους, καθώς στη συνέχεια έρχονται τα νοκ-άουτ και το rotation, θέλοντας και μη, θα κλείσει… Πάντως, το Βέλγιο μας δίνει την εντύπωση ότι κινείται με μπλαζέ ύφος απέναντι στο ματς-ντέρμπι με την Αγγλία.

21:00 ΑΓΓΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ 1  @2,74

21:00 ΑΓΓΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ  @1,98

Πηγή: bet3.gr

Loading