Αγγλία: Γιουνάιτεντ εναντίον Τσέλσι στον τελικό Κυπέλλου

Σήμερα στις 19:15 «κλείνει η αυλαία» της ποδοσφαιρικής σεζόν 2017-18 στην Αγγλία, καθώς τότε η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίθενται αντιμέτωπες στο Γουέμπλεϊ, στον 137ο τελικό του Κυπέλλου.

propoli

Η Γιουνάιτεντ θέλει τη νίκη για να φτάσει τους 13 τίτλους και να «πιάσει» την πολυνίκη Άρσεναλ στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ η Τσέλσι διεκδικεί το όγδοο Κύπελλο της ιστορίας της. Οι «μπλε» στέφθηκαν για τελευταία φορά κυπελλούχοι Αγγλίας το 2012, ενώ πέρυσι ηττήθηκαν στον τελικό από την Άρσεναλ. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν το 2016 την κατάκτηση του τροπαίου, επικρατώντας της Κρίσταλ Πάλας στην παράταση.

Αμφίβολος ο Λουκάκου

Στον αγωνιστικό τομέα, η Τσέλσι θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Έμερσον. Στο «στρατόπεδο» της Γιουνάιτεντ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ρομέλου Λουκάκου.

Τέλος το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου, μολονότι είναι από το 2006 πρόεδρος της FA και συνήθως κάνει τις απονομές του τροπαίου και των μεταλλίων, δεδομένου ότι είναι κουμπάρος στον γάμο του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, που θα λάβει χώρα σήμερα.

 

Loading