INTIME

Α1 μπάσκετ: Επέστρεψε στις επιτυχίες το Περιστέρι, 9 σερί νίκες η ΑΕΚ

ΑΕΚ και Ρέθυμνο πανηγύρισαν μεγάλες νίκες επί των Λαυρίου (83-64) και Κύμης (78-64) αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

propoli

Το Περιστέρι επικράτησε δύσκολα του Πανιωνίου με 74-71, ενώ στην Πάτρα ο Προμηθέας επιβλήθηκε με 71-61 του Αρη.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την εμφάνισή της σε δεύτερη και τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ ανέβασε το ρεκόρ της σε 7-2 στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 83-64 του Λαυρίου.

Η έκτη ήττα των φιλοξενούμενων και 4η μακριά από την έδρα τους ήρθε… φυσιολογικά. Οι νικητές, που έφτασαν τις 9 σερί νίκες εντός κι εκτός των συνόρων, είχαν σε μεγάλη μέρα τους Χάντερ (14π., 8ρ.) και Σάκοτα (14π.), ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Ράταν Μέις (12π.) και Τσαλμπούρης (10π.). Από το Λαύριο, που υπέστη την τρίτη διαδοχική απώλεια, ξεχώρισε ο Μιλόσεβιτς με 14 πόντους.

Nίκη-οξυγόνο το Ρέθυμνο

Τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για να κρατηθεί στην Α1 σημείωσε το Ρέθυμνο στην Κρήτη, όπου επικράτησε με 78-64 της Κύμης.

Ήταν η δεύτερη μόλις επιτυχία των γηπεδούχων εφετινό πρωτάθλημα, ενώ για το συγκρότημα από την Εύβοια η 8η διαδοχική απώλεια (1-8).

Πρωταγωνιστές των Κρητών οι Στίβεν Μπαρτ Τζούνιορ (23π.) και Ελάια Τζόνσον (20π.), ενώ από την Κύμη ξεχώρισε ο Σκοτ Σαγκς με 19 πόντους.

Επιστροφή στα «δίποντα» για το Περιστέρι

Δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά το Περιστέρι επιβλήθηκε με 74-71 του Πανιωνίου.

Μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επέστρεψε στις επιτυχίες, έστω και με… αγχωτικό τρόπο απέναντι στον μαχητικότατο, Πανιώνιο.

Οι Νεοσμυρνιώτες «πλήρωσαν» τα λάθη και την αστοχία τους στα τελευταία 40΄΄. Η σημερινή νίκη ήταν η 8η του Περιστερίου στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Πανιώνιος υπέστη την 6η απώλεια και 4η εκτός έδρας σε ισάριθμες δοκιμασίες μακριά από τη Νέα Σμύρνη.
Ενα 10λεπτο αρκούσε στον Προμηθέα

Παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στην 3η περίοδο, όπου κατάφερε να πετύχει 21 πόντους και να δεχτεί μόλις 6, ο Προμηθέας Πατρών επέστρεψε στις νίκες με 71-61 επί του Άρη.

Το 30-25 του πρώτου μέρους, έγινε 51-31 στο τέλος του τρίτου 10λεπτου κι από κει και πέρα οι Αχαιοί δε συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Θεσσαλονικείς.

Το σύνολο του Μάκη Γιατρά αύξησε σε 6-3 το ρεκόρ του και παράλληλα υποχρέωσε τους «κίτρινους» στην τέταρτη διαδοχική απώλεια.

Κορυφαίος των νικητών ο Ριον Μπράουν με 14 πόντους, ενώ από τον Άρη ξεχώρισαν οι Λευτέρης Μποχωρίδης (11π., 7ασ.) και Ραμόν Χάρις (11π.).

Loading