Βίντα σε ρωσικά ΜΜΕ: «Έκανα λάθος, ζητάω συγνώμη»

Αρκετοί από τους οπαδούς που παρακολούθησαν της χθεσινοβραδινή αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία, αποδοκίμασαν με σφυρίγματα τον ποδοσφαιριστή της  βαλκανικής ομάδας, Βίντα, πρώην παίκτη της Ντιναμό Κιέβου, ο οποίος σε ένα βίντεο που ανάρτησε μέσα στην εβδομάδα φώναξε το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία!».

propoli

«Ξέρω ότι έκανα ένα λάθος και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη και πάλι από τους Ρώσους» τόνισε ο Βίντα, μιλώντας στα ρώσικα σε μια ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον αγώνα, στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 αργά χθες το βράδυ.

«Ειλικρινά συγγνώμη. Αυτά έχει η ζωή. Πρέπει να μάθετε από τα λάθη σας»  πρόσθεσε μετά τη νίκη της Κροατίας με 2-1 επί της Αγγλίας και την πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία έχουν διαταραχθεί από τότε που η Μόσχα αποφάσισε να προχωρήσει σε προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και στη συνέχεια υποστήριξε τους φιλορωσικούς αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

“Οι αποδοκιμασίες δεν ήταν από τους Άγγλους”

Τα συνθήματα και τα σφυρίγματα κάθε φορά που ο Βίντα ερχόταν σε επαφή με την μπάλα στον αγώνα με την Αγγλία, ξεκίνησαν περίπου 30 λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι αποδοκιμασίες αυτές δεν φαινόταν να προέρχονται από τμήματα του γηπέδου όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί της Αγγλίας, γεγονός που σημαίνει ότι στο γήπεδο ήταν και αρκετοί Ρώσοι.

Να σημειωθεί, ότι οι αξιωματούχοι της FIFA, έκρινε ότι το βίντεο και τα σχόλια του Βίντα δεν ακολούθησαν τους κανόνες του τουρνουά σχετικά με την πολιτική ουδετερότητα και η πειθαρχική επιτροπή της εξέδωσε επίσημη προειδοποίηση προς τον ποδοσφαιριστή.

Επιπλέον η Παγκόσμια Ομοσπονδία έπληξε τον Ογκνιέν Βουκόγιεβιτς, μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας, ο οποίος εμφανίστηκε στο βίντεο με τον Βίντα, με πρόστιμο 15.000 ελβετικών φράγκων και εν’ συνεχεία απολύθηκε από την θέση του στην εθνική ομάδα.

Σε μια προηγούμενη δήλωση που εξέδωσε η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο Βίντα δήλωσε ότι τα σχόλια δεν προορίζονταν για πολιτική, αλλά ότι σχετίζονταν με την σταδιοδρομία του στην Ντιναμό Κιέβου.

«Η πρόθεσή μας είναι να μην προσβάλλουμε κανέναν. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτό το μήνυμα θα γίνει κατανοητό και ως έκφραση ευγνωμοσύνης στους φίλους μας στην Ουκρανία για την υποστήριξή τους» τόνισε ο Βίντα.

Πηγή: Reuters

Loading