Βασιλειάδης: Αισιοδοξία για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, για την κοινή υποψηφιότητα διοργάνωσης του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030, εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

propoli

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε πως, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, αυτή η συνεργασία είναι ήδη επιτυχημένη, καθώς οι τέσσερις χώρες «απέδειξαν ότι ενωμένες γύρισαν σελίδα».

Αισιόδοξος ο Γιώργος Βασιλειάδης

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, εξάλλου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι και το γεγονός ότι η συνυποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή στη συνεργασία των τεσσάρων χωρών.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Ο βασικός στόχος της κοινής υποψηφιότητας είναι να έρθουν οι χώρες μας κοντά. Έχουμε κοινό όραμα και στόχο και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι οι περιοχές αυτές, που έχουν πληγεί με ακραίες καταστάσεις, ενωμένες γύρισαν σελίδα. Επομένως, μέχρι στιγμής ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, γι’ αυτό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Έχουν μπει οι βάσεις να ξεκινήσουμε με σοβαρότητα την υποψηφιότητα. Νομίζω ότι έχουμε καλές ελπίδες. Έχουν γίνει αναλύσεις για τις ανάγκες κάθε χώρας και υπολείπεται να φτιαχτεί ένας σοβαρός φάκελος».

«Πρώτη φορά τόσο μεγάλη διοργάνωση στα Βαλκάνια»

«Το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι. Να έχουμε σε όλη αυτή την πορεία κοινό βηματισμό. Έχω την αίσθηση ότι αν δουλέψουμε σκληρά θα έχουμε αρκετές ελπίδες, να διεξαχθεί για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στα Βαλκάνια», ανέφερε στη συνέχεια ο υφυπουργός.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ο στόχος της κοινής υποψηφιότητας, που ήταν η συνεργασία των τεσσάρων χωρών, έχει επιτευχθεί:

«Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Επιθυμούμε να είμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων και να είμαστε ο κινητήριος μοχλός στις συνεργασίες με τους γείτονές μας. Η κοινή υποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή, στη συνεργασία μεταξύ των χωρών. Είναι η πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να ξημερώσει νέα μέρα για τον αθλητισμό μας».

Loading