Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Θα επιστρέψω στην Ελλάδα»

συνέντευξη στον Μάκη Ιωαννίδη

propoli

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε αρχικά ως ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια ως πετυχημένο προπονητή. Αυτή τη στιγμή έχει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Ερυθρού Αστέρα και κατάφερε μετά από δεκατρία χρόνια να τον οδηγήσει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο λόγος για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που ως παίκτης φόρεσε στην Ελλάδα τις φανέλες των: ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτας, Απόλλωνα Αθηνών, Παναθηναϊκού, Ηρακλή και Ακράτητου… Ως τεχνικός βρέθηκε στον πάγκο του Πανιωνίου, με τον οποίο είχε πετυχημένη σεζόν.

«Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Οφείλω πολλά σε όσα έχω πετύχει ως ποδοσφαιριστής αλλά και προπονητής. Προσπαθώ να παρακολουθώ τις εξελίξεις και ειδικότερα τις ομάδες που είχα βρεθεί στο παρελθόν».

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει καταφέρει να αναγεννήσει τον Ερυθρό Αστέρα με τον οποίο κατέκτησε πρωταθλήματα και δυο χρονιές έχει και καλή ευρωπαϊκή παρουσία.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση της αναμέτρησης Βουλγαρία – Κύπρος (13/10)

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πετύχει κάποια πράγματα με τον Ερυθρό Αστέρα που είχαμε καιρό να τα δούμε. Πήραμε το πρωτάθλημα και πέρσι είχαμε μια πολύ καλή παρουσία στο Europa League. Φέτος βρεθήκαμε για πρώτη φορά στους ομίλους μετά από πάρα πολλά χρόνια και αυτό σκόρπισε ενθουσιασμό στους φιλάθλους μας».

Για την μέχρι τώρα πορεία στο Champions League είπε:

«Κατακτήσαμε μια παλικαρίσια πρόκριση μέσα στην έδρα της Σάλτσμπουργκ, όταν όλοι μάς είχαν ξεγραμμένους. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν νικήσαμε τη Νάπολι στην έδρα μας (0-0) και δεν θέλουμε να θυμόμαστε τη εμφάνισή μας στο Παρίσι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά νομίζω ότι στον όμιλό μας είναι τρεις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν πολύ μακριά στη διοργάνωση».

Για την προοπτική να επιστρέψει κάποια στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε:

«Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι είμαι επαγγελματίας. Έχω συμβόλαιο μέχρι το Μάιο. Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Πάντα ο προπονητής είναι με μία βαλίτσα στο χέρι. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω την παρουσία μου στον Ερυθρό Αστέρα. Χαίρομαι κάθε προπόνηση. Να τελειώσει το πρωτάθλημα και να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν είσαι σίγουρος ποτέ. Το συμβόλαιο του προπονητή είναι μέχρι το επόμενο παιχνίδι, καθώς δίνει συνέχεια εξετάσεις».

«Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο σύνολο, εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός, στην καρδιά μου ο Ηρακλής»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς πρόσθεσε:

«Ο ΠΑΟΚ έχει κατορθώσει να δώσει μια πετυχημένη συνέχεια στην περσινή του σεζόν. Διατήρησε τον κορμό της ομάδας και δημιούργησε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Πιστεύω ότι ίσως φέτος να καταφέρει να φτάσει στην πηγή, αλλά θα πρέπει να είναι σοβαρός. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που έχουν προοπτική όμως θα πρέπει να λειτουργούν ως ομάδα και να βγάζουν τη μαχητικότητά τους σε κάθε αναμέτρηση. Με εκπλήσσει ο Παναθηναϊκός και χαίρομαι να βλέπω μια ομάδα που έχει νέα παιδιά να πετυχαίνει μια πολύ καλή πορεία. Όσο για την ΑΕΚ άλλαξε πολλά σε σχέση με πέρσι και φαίνεται ότι αυτό δεν της επιτρέπει να έχει μια σταθερότητα στο παιχνίδι της. Έχει πάλι το στοιχείο της μαχητικότητας, αλλά ίσως να μην αρκεί μόνο αυτό».

Σχετικά με τον Ηρακλή, ο Σέρβος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά:

«Κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω και ως προπονητής. Θα γίνει αυτό όταν θα έρθει η ώρα. Αγαπώ αυτή την ομάδα και θα ήθελα να βρεθώ ξανά στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν το κάνω εγώ, ίσως το πετύχει ως ποδοσφαιριστής ο γιος μου».

Loading