Βραζιλία – Βέλγιο: Το κίνητρο είναι με τους Βραζιλιάνους

Θα μπορούσε να είναι ο τελικός του Μουντιάλ. Άλλωστε πριν από την έναρξη των αγώνων στη Ρωσία τόσο η Βραζιλία, όσο και το Βέλγιο ήταν από τις ομάδες που πήγαν στη διοργάνωση με μεγάλες φιλοδοξίες.

propoli

Ο προημιτελικός αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον από τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, ιδίως από τη στιγμή που οι λατινοαμερικάνοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ποιότητα αλλά και την εκρηκτικότητα των Βέλγων, οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλούς φιλάθλους σε αυτό το Μουντιάλ. Άλλωστε οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από μια επική ανατροπή στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία και το ηθικό τους βρίσκεται στα ύψη.

Η απώλεια του Κασεμίρο θα είναι σημαντική για τους Βραζιλιάνους, καθώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που καταφέρνει να διατηρεί κοντά τις γραμμές της ομάδας. Λογικά ο Φερναντίνιο θα κληθεί να τον αντικαταστήσει αναλαμβάνοντας αυτόν το ρόλο ώστε να δώσει ώθηση στη «σελεσάο». Η συμμετοχή του Μαρσέλο θα κριθεί την τελευταία στιγμή, με τον ποδοσφαιριστή να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος στο συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Βέλγοι από την μεριά τους, έχοντας προκριθεί δια πυρός και σιδήρου απέναντι στην Ιαπωνία, δηλώνουν πανέτοιμοι για την κόντρα με τη Βραζιλία. Η πρόκληση που έχουν μπροστά τους είναι μεγάλη και αυτό εξιτάρει το φιλόδοξο σύνολο που κάνει όνειρα τελικού. Αγωνιστικά είναι μια ομάδα που διαθέτει πολλές λύσεις επιθετικά, αλλά αμυντικά έχει αδυναμίες τις οποίες έχει «πληρώσει».

Από τη μέχρι τώρα εικόνα των δυο ομάδων συμπεραίνουμε πως θα κυνηγήσουν το γκολ. Δεν θα έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του αγώνα ποιος θα καταφέρει να σκοράρει πρώτος. Το στοιχείο που θα κρίνει τον προημιτελικό αφορά το ποια από τις δυο ομάδες θα είναι περισσότερο «διψασμένη» να προκριθεί στους «4» της διοργάνωσης.

Η Βραζιλία διακρίνεται για τον επιθετικό πλουραλισμό της και θα επιδιώξει να σκοράρει με τους Νεϊμάρ, Ζέσους και Κουτίνιο. Από κοντά τους θα βρίσκεται και ο Παουλίνιο, ο οποίος καταφέρνει να πατάει περιοχή και να απειλεί με μακρινά σουτ.

Η παράδοση δείχνει Βραζιλία

Βραζιλία και Βέλγιο έχουν αναμετρηθεί μόνο μια φορά σε επίσημες διοργανώσεις. Ήταν στο Μουντιάλ που έγινε στα γήπεδα της Ασίας το 2002, όταν η Βραζιλία επικράτησε 2-0 και στη συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο. Σε τρεις φιλικές αναμετρήσεις η Βραζιλία επικράτησε με 5-1, 5-0 και 2-1, με τελευταία νίκη το 1988.

Βεριντιάνο Μαρτσέλο: «Πιο ώριμη από ποτέ η Βραζιλία»

Αισιόδοξος είναι ο Βεριντιάνο Μαρτσέλο για την πορεία της Βραζιλίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Σχολιάζοντας στην «Politik» τον προημιτελικό με το Βέλγιο σημείωσε:

«Η Βραζιλία είναι πιο ώριμη από ποτέ. Δείχνει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό και θα πρέπει να το αποδείξει απέναντι στο Βέλγιο που έχει μια πολύ καλή ομάδα. Ωστόσο η εμπειρία των παικτών της Βραζιλίας θα είναι ένα “όπλο” απέναντι στον ενθουσιασμό αλλά και τις ικανότητες των Βέλγων ποδοσφαιριστών.

Πιστεύω ότι θα γίνει μια πολύ καλή αναμέτρηση όπου και οι δυο ομάδες θα αγωνιστούν επιθετικά, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Η Βραζιλία δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στην πράξη. Άλλωστε το μεγάλο τους κίνητρο για να φτάσουν στην κορυφή είναι το πως θα “σβήσουν” την καταστροφική παρουσία στο προηγούμενο Μουντιάλ, με αποκορύφωμα τότε την ήττα 7-1 από την Γερμανία».

 


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Loading