Βραζιλία – Βέλγιο: Το πιο ψηλό εμπόδιο μέχρι το επόμενο

Βραζιλία και Βέλγιο δίνουν έναν αγώνα με χαρακτήρα σύγκρουσης γιγάντων στο Καζάν της Ρωσίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

propoli

Ο δεύτερος σε χρονική σειρά προημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας είναι πραγματικά ένα μεγάλο παιχνίδι. Λίγο έλειψε, βέβαια, οι Ιάπωνες να χαλάσουν αυτή την απόλαυση και να βλέπαμε ένα Βραζιλία – Ιαπωνία, ως τη συνέχιση του παραμυθιού της… σχιστομάτας Σταχτοπούτας.

Ο παρολίγον θρίαμβος της Ιαπωνίας δεν ήταν τυχαίος και θα παίξει το ρόλο του στην ομάδα του Βελγίου. Κατ’ αρχήν, η Ιαπωνία ανέδειξε τις αμυντικές αδυναμίες του Βελγίου, αλλά και την τάση των αντι-σταρ -αλλά γεμάτων από ποδοσφαιρικές παραστάσεις- ποδοσφαιριστών του Μαρτίνεθ να υποτιμούν τον αντίπαλο. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές των Κόκκινων Διαβόλων να παρουσιαστούν “υποψιασμένοι” και συγκεντρωμένοι, μπορεί και να τους μεγαλώσει περισσότερο ο φόβος του αβίαστου λάθους…

Τη Βραζιλία ασφαλώς και δεν θα την υποτιμήσει το Βέλγιο. Θα χρειαστεί όμως απείρως μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση, υψηλότερη ακόμη κι από αυτή που μπορεί. Είναι, βλέπετε, που πρόκειται για τη Βραζιλία. Η Βραζιλία παραδοσιακά μπορεί να σου βάλει γκολ από παντού. Ακόμη κι αυτή, που έχει καραμπινάτες αδυναμίες.

Η μεγαλύτερη αδυναμία της Βραζιλίας είναι η διάσπαση κλειστής άμυνας, αλλά ευτυχώς γι’ αυτήν, τέτοια δεν διαθέτει το Βέλγιο. Ωστόσο, είναι μια απουσία της Βραζιλίας που θα παίξει κομβικό ρόλο στην αντίστοιχη αναχαίτιση των επιθέσεων των ταλαντούχων Βέλγων. Πρόκειται για τον Κασεμίρο.

Η Βραζιλία δεν έχει ποδοσφαιριστή τόσο στοχευμένο, προσηλωμένο και αποφασισμένο για άμυνα και καταστροφή παιχνιδιού του αντιπάλου όσο τον Κασεμίρο. Ο ορθολογικός ομοσπονδιακός προπονητής Τίτι θα βάλει στη θέση του τον Ρενάτο Αουγκούστο και θα μεταφέρει και στον Παουλίνιο να μένει σε ψηλότερα μέτρα, πιο κοντά δηλαδή στην εστία του Άλισον, όσο γίνεται.

Το Βέλγιο δεν κάνει τόσες κάθετες πάσες, αλλά η απουσία του Κασεμίρο είναι δυνατή να απελευθερώσει τον Αζάρ. Ακόμη, θα κάνει πιο πιθανές τις αντεπιθέσεις, μιας και δεν θα τις σταματά εκείνος, αλλά και τα σουτ από μακριά. Ο Άλισον οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Το Βέλγιο δεν έχει απουσίες και μην ξεχνάτε ότι σε κάθε ματς αναδεικνύει πρωταγωνιστές. Τονίζουμε ξανά ότι αυτή είναι η ευκαιρία του Αζάρ να λάμψει.

Και από τους Βραζιλιάνους περιμένουμε πρωταγωνιστές, ειδικά τον Φελίπε Κουτίνιο, που παίρνει μέχρι στιγμής τη Βραζιλία από το χεράκι.

Πιθανότατα οι αφελείς αναλύσεις περί “ευρωπαϊκής” και κυνικής Βραζιλίας, που παίζει κυρίως για το αποτέλεσμα, να πεταχτούν νωρίς στα… σκουπίδια, ακριβώς επειδή οι Βέλγοι εκτελούν γρήγορα. Αλλά και από νωρίς να μην επιτευχθεί γκολ, ας έχουμε κατά νου ότι το Βέλγιο έχει την καλύτερη επίθεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Ίσως έχει η ώρα να δούμε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (φωτογραφία) βασικό με τη Σελεσάο. Θα το τολμήσει ο Τίτι;

21.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ 1  @2,16

21.00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ OVER 2,5 GOALS  @1,85

Πηγή: Bet3.gr

Loading