Βραζιλία – Μεξικό: Ψάχνοντας το «πέμπτο παιχνίδι»

Η φράση quinto partido στα ισπανικά σημαίνει «πέμπτο παιχνίδι». Και ειδικά για τους Μεξικανούς σημαίνει μεγάλο πόνο.

propoli

Το Μεξικό είναι χτυπημένο από μία σπάνια «κατάρα»: στα τελευταία έξι Παγκόσμια Κύπελλα προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων, όμως αποκλείστηκε στη φάση των 16, δηλαδή στο τέταρτο παιχνίδι του. Δεν έφτασε ποτέ στο quinto partido. Φέτος οι Μεξικανοί έχουν την έβδομη ευκαιρία τους, αλλά δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στη Βραζιλία.

Είναι γεγονός ότι το Μεξικό ίσως να μη βρει ποτέ καλύτερη ευκαιρία να νικήσει τη Βραζιλία. Η Σελεσάο κάθε άλλο παρά εντυπωσιάζει στο φετινό Μουντιάλ, έστω κι αν κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της. Οι αδυναμίες της φάνηκαν στην ισοπαλία 1-1 με την Ελβετία και στην αγχωτική της νίκη επί της Κόστα Ρίκα με 2 γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ με τη Σερβία ήταν ουσιαστική και πήρε τη νίκη με 2-0 χωρίς να εντυπωσιάσει.

Όμως ίσως το πιο ανησυχητικό για τους Βραζιλιάνους είναι οι μέτριες εμφανίσεις του αστεριού τους, του Νεϊμάρ, και η έντονη κριτική που του ασκείται για τις… θεατρικές του πτώσεις σε κάθε υποψία μαρκαρίσματος.

Από την άλλη, στο Μεξικό λένε ότι αν κατάφεραν φέτος για πρώτη φορά να νικήσουν τη Γερμανία, γιατί να μην καταφέρουν να «σπάσουν» και την κατάρα και να φτάσουν στο πολυπόθητο quinto partido; Είναι άλλωστε σημαδιακό ότι το σημερινό παιχνίδι έρχεται αμέσως μετά τις εκλογές στη χώρα, με μία νέα κυβέρνηση να παίρνει τη σκυτάλη – για πολλούς αυτό είναι σημαδιακό για μία νέα εποχή που ξεκινά.

Είναι γεγονός ότι η El Tri έχει δείξει κάποια πολύ καλά στοιχεία φέτος, αν και προβλημάτισε με τη βαριά ήττα της με 0-3 από τη Σουηδία, που της στέρησε την πρώτη θέση στον όμιλο και την έριξε πάνω στη Βραζιλία.

Πιστεύουμε ότι θα παλέψει το ματς και θα κυνηγήσει την έκπληξη, και ίσως να την πετύχει, ή να στείλει το παιχνίδι στην παράταση και να «πέσει» εκεί. Πάντως, η διπλή ευκαιρία Χ2 μας φαίνεται καλή επιλογή, με πολύ αξιόλογη απόδοση.

17:00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ Χ2 (ΔΕ) @2,58

Πηγή: Bet3.gr

Loading