«Είδωλο μου ο Φελπς, θέλω να τελειώσει ο πόλεμος και να αγωνιστώ στο Τokyo 2020»

ροη

 Η πρόσφυγας από την Συρία, κολυμβήτρια Γιούσρα Μαρντίνι, δήλωσε σήμερα ότι ο μύθος κολύμβησης των ΗΠΑ, Μάικλ Φελπς είναι το «είδωλο» της.

Γεννημένη στη Δαμασκό το 1998, εγκατέλειψε τη χώρα της πριν από τέσσερα χρόνια και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, αφού βέβαια πρώτα πέρασε από την χώρα της, μετά από μία ιστορία επιβίωσης που συγκλόνισε την διεθνή κοινή γνώμη.

Συνέχισε τη κολύμβηση, λαμβάνοντας μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 με την ομάδα των προσφύγων, αλλά και σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η Γιούσρα Μαρντίνι, η νεότερη σήµερα πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρµοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, συμμετέχοντας στην ομάδα των ανεξάρτητων αθλητών της FINA, αγωνίστηκε στα προκριματικά  πεταλούδας και ελέυρου γυναικών 100 μέτρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 στην Γκουαντζού της Νότιας Κορέας.

 Για εκείνη, ο Μάικλ Φελπς, ο οποίος με 23 ολυμπιακά χρυσά μετάλλια είναι ένας από τους κορυφαίους κολυμβητές του κόσμου, ήταν αυτός που την ενθάρρυνε να συνεχίσει το κολύμπι και να αντιμετωπίσει την οδυνηρή πρόσφατη ιστορία της χώρας της…

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading