INTIME

Εισαγγελική έρευνα για «παρατράγουδα» στον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Εισαγγελική έρευνα για πιθανή τέλεση ποινικά κολάσιμων πράξεων στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

propoli

Η εισαγγελέας εφετών Αθήνας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν διάπραξης τριών αδικημάτων που αφορούν στα μέτρα τάξης, την ΕΠΟ και την ιδιωτική ασφάλεια του ΟΑΚΑ.

Η έρευνα  διενεργείται με αφορμή το γεγονός ότι, ενώ επρόκειτο να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος των θεατών, παρόλα αυτά μέσα στο στάδιο πέρασαν πλήθος πιστολιών με φωτοβολίδες ευθείας βολής, κροτίδες, βεγγαλικά και καπνογόνα.

Με την εισαγγελική έρευνα διερευνώνται επίσης:

Η τυχόν διάπραξη του  αδικήματος της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας δια παραλείψεως, σχετικά με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν απέτρεψαν την είσοδο τέτοιων αντικειμένων που θα προκαλούσαν ζημιές.

Η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της απιστίας για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία αν και  γνώριζε πολύ νωρίτερα ότι ο τελικός θα διεξαχθεί το  Σάββατο 12 Μαΐου, υπέγραψε τη σύμβαση με την εταιρία security μόλις την προηγούμενη Τετάρτη, 9 Μαΐου. Μάλιστα, η ίδια η εταιρία που κέρδισε τον πρόχειρο διαγωνισμό με επιστολή της στην ΕΠΟ σημείωνε, ότι ο χρόνος της ανάθεσης της φύλαξης του ΟΑΚΑ δεν ήταν επαρκής.

Loading