INTIME

Επιστροφή στις νίκες και στην… ηρεμία η ΑΕΚ (vd)

Στις νίκες επέστρεψε μετά από έναν μήνα η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 στο ΟΑΚΑ επί της σκληροτράχηλης Ξάνθης και φιλοδοξεί να κάνει… restart στην απόδοσή της.

propoli

Η νίκη για την ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη δεν ήταν απλά ένας αγωνιστικός αλλά και ένας ψυχολογικός μονόδρομος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ούτε ήθελε να το σκέφτεται ότι για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος η Ένωση θα έμενε μακριά από τη νίκη. Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων στόχευε ξεκάθαρα στην απαλλαγή από το άγχος και είχε και πρακτικό αποτέλεσμα καθώς στο 8ο λεπτό ο Πόνσε πέτυχε το έκτο του φετινό γκολ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Σε ένα σύντομο φιλμ του αγώνα, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα και να χάνει εκείνη κατά βάση τις ευκαιρίες, ο ρυθμός δεν είχε την ίδια ένταση όσο κυλούσαν τα λεπτά της αναμέτρησης με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμένει και να δίνεται η εντύπωση πως η Ξάνθη θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια σε κάποια ανύποπτη στιγμή.

Το καθοριστικό «όχι» του Μπάρκα

Στο 59′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους αλλά ο Μπάρκας είπε «όχι» στον Μπρίτο σε μια φάση που λειτούργησε ως παρένθεση στη γενικότερη εικόνα της αναμέτρησης στην επανάληψη καθώς η ΑΕΚ ήταν φανερά ανώτερη και στο δεύτερο ημίχρονο: έχανε ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Λιβάγια, είδε τον επόπτη να την κόβει με ανύπαρκτο οφσάιντ σε δυο φάσεις με τον Μάνταλο. Ειδικά, μετά την είσοδο του Λιβάγια στο 65′ και μετά, η εικόνα της ΑΕΚ αναβαθμίστηκε καθοριστικά.

Το πολύ όμορφο γκολ του Κροάτη στο 90′ ήταν το ιδανικό κερασάκι στην τούρτα τόσο αναφορικά με την εμφάνιση της ΑΕΚ όσο και σε σχέση με την εμφάνιση του ίδιου του Λιβάγια.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=OZ7tbyPCIzs

 

Loading