INTIME

Φυλάκιση με αναστολή για τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ

Με ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων με αναστολή και διετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων καταδικάστηκαν τελικά για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, οι τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς και δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, οι Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης.

propoli

Και στους πέντε προαναφερθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών…

Η υπόθεση με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Το φερόμενο ως σκάνδαλο αφορά συγκεκριμένα το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που υπογράφτηκε ο 2005, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, πλην όμως η ΕΠΟ κατέβαλε κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα  ταμεία της κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε προτείνει την ενοχή και των πέντε παραγόντων, όπως και των άλλων τεσσάρων (Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδη, Νίκος Προύντζος) πρώην μελών της Ομοσπονδίας τους οποίους τελικά οι δικαστές έκριναν αθώους.

Αθώοι κρίθηκαν επίσης και οι Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος.

Αθώοι επίσης κρίθηκαν και οι οκτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες (Κύρκας, Θεοδοσίου, Αβραμίδης, Βουρδάκης, Χατζηιωνάς, Λυγεράκης, Ισμαήλος, Σταυρόπουλος).

Loading