ΕΣΑΚΕ: Οριστικά στην Α2 ο Ολυμπιακός, παραμένει στην Α1 το Λαύριο

Μετά την συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αποφασίστηκε ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνίζεται οριστικά στην Α2 ενώ το Λαύριο θα παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

propoli

Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε αποφασίστηκε να παραμείνει στην Α1 επαγγελματική κατηγορία το Λαύριο, αντίθετα στην αμέσως μικρότερη υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός Ρόδου!

Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη θα ακολουθούσε υπό κανονικές συνθήκες το δρόμο προς την Α1, μετά το «διπλό» της Κύμης επί του Παναθηναϊκού (σ.σ. στα χαρτιά), σε αγώνα που οι «πράσινοι» δεν κατέβηκαν να παίξουν.

Επίσης, η ομάδα της Ρόδου έχει συμφωνήσει με τον Χολαργό, που δήλωσε αδυναμία να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα, και με διαφορετικό ΑΦΜ θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Επί της ουσίας, δηλαδή, το Λαύριο θα είναι η ομάδα που θα πάρει την θέση των «ερυθρόλευκων» στην Basket League της περιόδου 2019/2020.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι στη διαδικασία που έγινε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Loading