ΗΠΑ: Η αστυνομία συλλαμβάνει παίκτη του ΝΒΑ και του ζητά…συγγνώμη

Η αστυνομία του Μιλγουόκι των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη του παίκτη των Μπακς και συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούμπο, Στέρλινγκ Μπράουν για παράνομο παρκάρισμα, όμως σήμερα ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό. 

propoli

«Στο τμήμα έγινε έρευνα για το περιστατικό και όπως αποκαλύφθηκε οι αστυνομικοί ενήργησαν ακατάλληλα, αν και εκπαιδεύτηκαν πρόσφατα» τόνισε ο Αλφόνσο Μοράλες χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις. «Λυπάμαι που το γεγονός αυτό πήρε τόσο μεγάλη έκταση» πρόσθεσε.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τη σύλληψη του παίκτη των Μιλγουόκι Μπακς στην οποία φαίνεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν κατάχρηση εξουσίας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Τομ Μπάρετ τόνισε ότι η ένταση κλιμακώθηκε άσκοπα.

«Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς δεν έχει καμιά θέση στην πόλη μας. Κανένας πολίτης δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται έτσι» τόνισε ο Μπάρετ, παρόλο που ο Μπράουν είχε πράγματι σταθμεύσει σε λάθος σημείο. «Το γεγονός κλιμακώθησε και αυτό είναι που με νευριάζει περισσότερο» είπε επίσης ο Μπάρετ και πρόσθεσε: «Ήταν μια κατάσταση που θα μπορούσε να ξεπεραστεί. Θέλω οι κάτοικοί μας να σέβονται την αστυνομία και η αστυνομία μας να σέβεται τους κατοίκους. Αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος».

Μιλγουόκι Μπακς: «Απαράδεκτη η ενέργεια της αστυνομίας»

Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι των Μιλγουόκι Μπακς χαρακτήρισαν τις ενέργειες της αστυνομίας «ντροπιαστικές και ασυγχώρητες» προσθέτοντας ότι ο Μπράουν έχει την πλήρη υποστήριξη της ομάδας.

«Δυστυχώς αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιλαμβάνει έναν αθλητή, αλλά με το ότι υπάρχουν άνθρωποι ευάλωτοι στις κοινωνίες που έχουν βιώσει ανάλογη ή και ακόμη χειρότερη συμπεριφορά» ανέφερε η ομάδα στην ανακοίνωσή της και πρόσθεσε: «Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία πολλών και καλών αστυνομικών που προστατεύουν με θάρρος τους οπαδούς μας και την πόλη μας, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθούν οι φυλετικές προκαταλήψεις και οι καταχρήσεις της εξουσίας».

Δείτε το βίντεο όπως αυτό προβλήθηκε από τον Guardian

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=pTcRokxetg8

Loading