INTIME

Η ΕΠΟ ψήφισε υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά από τη σεζόν 2020/2021

Υπέρ της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ψήφισε η ΕΠΟ, αλλά από την μεθεπόμενη σεζόν, δηλαδή τη σεζόν 2020/2021.

propoli

Στη διάρκεια της σημερινής (3/04) συνεδρίασης η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ πήρε μεν την απόφαση να ισχύσουν τα έχουν συμφωνηθεί για την αναδιάρθρωση της Super League, αλλά με μία σημείωση: το πρωτάθλημα της περιόδου 2019/2020 να διεξαχθεί κανονικά με 16 ομάδες κι από το επόμενο (2020/2021) να μειωθούν σε 14!

Με βάση αυτό το πλάνο της Ομοσπονδίας οι ομάδες που θα υποβιβαστούν σε λίγες ημέρες από τη Super League στην Football League θα είναι δύο και άλλες τόσες θα πάρουν το «εισιτήριο» για την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία από την αμέσως μικρότερη, χωρίς τη διεξαγωγή αγώνων μπαράζ.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν το σχέδιο για την δημιουργία της Super League 2 από την προσεχή σεζόν, κάτι που όμως έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή της και αυτό είναι αμφίβολο από τη στιγμή που δεν θα μειωθούν οι ομάδες.

Περιμένουν τον Βασιλειάδη

Η τελική απόφαση θα παρθεί από τον Γιώργο Βασιλειάδη. Ο υφυπουργός αθλητισμού έχει τονίσει επανειλημμένα πως η αναδιάρθρωση θα πρέπει να προχωρήσει από την επόμενη κιόλας περίοδο, σε διαφορετική περίπτωση οι ΠΑΕ θα πρέπει να ξεχάσουν τις οικονομικές συμφωνίες που είχε εγγυηθεί η κυβέρνηση.

Άμεσα, ίσως κι εντός της εβδομάδας, θα υπάρξει συνάντηση των μελών της ΕΠΟ με τον κυβερνητικό παράγοντα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει μία και καλή το ζήτημα.

Loading