Η χειρότερη επίδοση αφρικανικών χωρών σε Μουντιάλ τα τελευταία 36 χρόνια

Ο αποκλεισμός της Σενεγάλης χθες βράδυ από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σήμανε ταυτόχρονα και τη χειρότερη επίδοση των ομάδων της αφρικανικής ηπείρου σε Μουντιάλ εδώ και 36 χρόνια.

propoli

Συγκεκριμένα, από το τουρνουά της Ισπανίας το 1982, έχει να σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό, να μην έχει προκριθεί δηλαδή καμία ομάδα της Αφρικής στον δεύτερο γύρο του θεσμού.

Πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, υπήρχαν μεγάλες ελπίδες ότι φέτος οι αφρικανικές ομάδες θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια εμφάνιση ανάλογη με αυτή της Βραζιλίας τέσσερα χρόνια πριν όταν Νιγηρία και Αλγερία έφτασαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους «16».

Αντίθετα ωστόσο, όλα πήγαν στραβά και σε ένα σύνολο 15 παιχνιδιών οι ομάδες είχαν των θλιβερό απολογισμό των 10 ηττών, δύο ισοπαλιών και τριών μόλις νικών.

Ούτε καν η Αίγυπτος που φέτος υπολογίζονταν να αλλάξει τους συσχετισμούς, δεν κατάφερε με τον Σαλάχ να κάνει μια καλή πορεία, αλλά ούτε και η Νιγηρία με την Σενεγάλη που έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση αλλά η πρώτη ηττήθηκε από την Αργεντινή λίγο πριν το τέλος του μεταξύ τους αγώνα και η δεύτερη αποκλείστηκε με τα κριτήρια της ισοβαθμίας.

Πηγή: BBC

Loading