«Θα σταματήσουμε τον Giannis με ζώνη “4-1″… »

Ευδιάθετος παρουσιάστηκε ο Ρόνεν Γκίνσμπουργκ σε δηλώσεις του παραμονή του αγώνα με την Ελλάδα, που κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Ισραηλινό ομοσπονδιακό τεχνικό της Τσεχίας, να υπογραμμίζει με αρκετή δόση χιούμορ ότι θα… απενεργοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με άμυνα ζώνης «4-1»…

«Όταν ήρθαμε δεν περιμέναμε να πάμε τόσο καλά. Λείπει ο Γιαν Βέσελι. Με τον Γιαν θα μπορούσαμε να πάμε μέχρι τα μετάλλια σε Eurobasket, όχι σε Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε αρχικά ο Γκίνσμπουργκ και συνέχισε: «Ο στόχος ήταν να κερδίσουμε την Ιαπωνία, ίσως να κάνουμε την έκπληξη με την Τουρκία, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Το αξίζαμε».

propoli

Οσο για τη διαφορά των πόντων που πρέπει να «προστατεύσει» απέναντι στη «γαλανόλευκη» (σ.σ. χρειάζεται +12 για να προκριθεί η Ελλάδα), δήλωσε: «Εάν μετρήσουμε τους 11π. μπορεί να φθάσει εκεί η διαφορά μέσα σε ένα λεπτό. Θα παίξουμε το μπάσκετ μας και για να κερδίσουμε. Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν το είδαμε μέχρι στιγμής, αλλά μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Ελπίζω να μην είναι αύριο! Όταν ξεκινούσε το τουρνουά η Ελλάδα ήταν μία από τις υποψήφιες ομάδες για μετάλλιο. Δεν ξέρω τι έγινε, ρωτήστε τους. Είναι, όμως, μια καλή ομάδα».

Τέλος, σχολιάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε ότι θα χρησιμοποιήσει «άμυνα με ζώνη “4-1″», ενώ για τον πρωταγωνιστή της ομάδας του, Τόμας Σατοράνσκι, τόνισε: «Ο Τόμας σκέφτεται τη νίκη, όχι τα στατιστικά του. Αυτό τον έχει κάνει τον παίκτη που είναι τώρα στο ΝΒΑ. Είναι ο ηγέτης μας εντός κι εκτός παρκέ, κάνει τα πάντα για αυτό το έθνος».

Από την πλευρά του, ο πολύτιμος σέντερ της Τσεχίας, Οντρέι Μπάλβιν, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος, επειδή κανείς δεν πίστευε ότι θα ήμασταν ικανοί να φτάσουμε εδώ. Κανείς δεν ήξερε αν θα μπορέσουμε να προκριθούμε από την φάση των ομίλων. Απολαμβάνουμε τις στιγμές, παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε, οπότε είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Κάθε αγώνας είναι και μια διαφορετική πρόκληση, χθες αντιμετώπισα τον Βαρεζάο και τον Φελίτσιο, κάθε αγώνας σου δίνει και κάτι νέο και αυτό είναι συναρπαστικό.

Έχουμε τρομερή χημεία, βρισκόμαστε μαζί εδώ και έξι-επτά χρόνια, όλοι μεγαλώσαμε μαζί από το 2013 που ξεκίνησε η πορεία αυτής της ομάδας στο EuroBasket. Πάιζουμε σαν ομάδα, ουδείς παίζει ατομικά. Απέναντι στην Ελλάδα θα πάμε για να κερδίσουμε, δεν σκεφτόμαστε τη διαφορά. Οι 11 πόντοι δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά για το μπάσκετ, η Ελλάδα είναι ποιοτική ομάδα και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό από τη νίκη, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη διαφορά.

Προσωπικά, δεν ανυπομονώ να αντιμετωπίσω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τον… Γιάννη Μπουρούση, επειδή αυτός με αντικατέστησε στην Γκραν Κανάρια. Είναι προσωπικό το θέμα. Εντάξει, αστειεύομαι φυσικά!».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading