Ιαπωνία – Πολωνία: Καμικάζι για την κορυφή

Ούτε ο πιο αισιόδοξος Ιάπωνας οπαδός δεν θα περίμενε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να κατακτήσει την κορυφή σε έναν όμιλο μαζί με την Πολωνία και την Κολομβία.

propoli

Κι όμως, σήμερα η Ιαπωνία με νίκη κόντρα στην Πολωνία, και ανάλογα με το τι θα γίνει την ίδια στιγμή στο παιχνίδι της Σενεγάλης με την Κολομβία, μπορεί να πάρει την πρωτιά, αν και αυτό λίγη σημασία έχει, αφού όπως και να ‘χει στην επόμενη φάση θα βρει μπροστά της έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο: είτε την Αγγλία, είτε το Βέλγιο.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ιάπωνες ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ για την πρόκριση από τον όμιλο, λόγω των κακών τους εμφανίσεων στα φιλικά προετοιμασίας και της πρόσφατης αλλαγής προπονητή. Στάθηκαν όμως τυχεροί στο ματς της πρεμιέρας με την Κολομβία, όπου έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 3ο λεπτό και τελικά νίκησαν δύσκολα με 2-1. Ακολούθησε η ισοπαλία (2-2) με τη Σενεγάλη, που έφερε τις δύο ομάδες στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, με την Κολομβία να ακολουθεί στους 3 και την Πολωνία να έχει ήδη αποκλειστεί χωρίς βαθμό ακόμα.

Το κίνητρο σήμερα το έχει η Ιαπωνία, καθώς θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ με νίκη πιθανόν να κατακτήσει και την πρώτη θέση, αν η Σενεγάλη δε νικήσει την Κολομβία ή τη νικήσει με μικρότερη διαφορά τερμάτων. Από την άλλη, η αποκλεισμένη Πολωνία, που πήγε με όνειρα για διάκριση στα γήπεδα της Ρωσίας αλλά απογοήτευσε και θα επιστρέψει πρόωρα, σίγουρα θα θέλει να φύγει με ψηλά το κεφάλι, όμως το θέμα είναι αν μπορεί. Το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας είναι κακό, και αυτό φάνηκε με τις δηλώσεις του σταρ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, περί “χαμηλής ποιότητας”. Είναι φανερό ότι ο Λεβαντόφσκι θεωρεί πως παλεύει μόνος του και οι συμπαίκτες του δεν τον βοηθούν, και αυτό προκαλεί προστριβές που μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα.

Από τη μία οι πάντα πειθαρχημένοι και μεθοδικοί Ιάπωνες, και από την άλλη η αποδιοργανωμένη, πεσμένη ψυχολογικά Πολωνία. Οι Ιάπωνες ίσως να μη βρουν ποτέ ξανά μία τόσο καλή ευκαιρία για μία μεγάλη μουντιαλική νίκη, και πιστεύουμε πως θα την εκμεταλλευθούν.

17:00 ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ 1  @2,88

Πηγή: bet3.gr

Loading