INTIME

Ιβάν Σαββίδης: «Αποδείχθηκε η χρησιμότητα του VAR»

Για την χρησιμότητα του VAR και τον αγώνα που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ για την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, μίλησε ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου του Βορρά Ιβάν Σαββίδης, στο περιθώριο της παρουσία της ομιλίας του στο ΑΠΘ.

propoli

Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το παρών στα εγκαίνια του Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ και μεταξύ άλλων μίλησε για τον τελικό Κυπέλλου, την χρησιμότητα του VAR, αλλά και την απουσία των οπαδών των δύο ομάδων από το ΟΑΚΑ, κάνοντας λόγο για γενοκτονία του ποδοσφαίρου.

«Δεν πρέπει να σωπαίνουμε»

«Είμαι χαρούμενος που κάναμε το επόμενο βήμα και η έδρα μετατρέπεται σε κέντρο. Ο ποντιακός ελληνισμός είναι μοναδικό και τεράστιο τμήμα του ελληνισμού που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Συμφωνήσαμε με το ΑΠΘ και αποφασίσαμε να τεκμηριώσουμε τι σημαίνει ποντιακός ελληνισμός ποιος ο ρόλος του και η καταστροφή του.

Δεν πρέπει να σωπαίνουμε. Αλλιώς τέτοια γεγονότα όπως η καταστροφή στη Συρία θα επαναλαμβάνονται. Κάθε μορφωμένος άνθρωπος, θα θεωρεί τιμή να ξέρει προσφορά του ποντιακού ελληνισμού, στον παγκόσμιο πολιτισμό. Νομίζω θα πάω στην Παναγία Σουμελά. Ο δρόμος για την ιστορική πατρίδα δεν πρέπει να ξεχνιέται», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ιβάν Σαββίδης για τα εγκαίνια του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ.

Για τον χθεσινό τελικό

Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και στάθηκε στην χρησιμότητα του VAR και τον… αγώνα που έχει δώσει ο Δικέφαλος για την εγκατάστασή του στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για την απουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ από τον τελικό του ΟΑΚΑ.

«Χθες αποδείχθηκε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι για τρία χρόνια ζητούσαμε το VAR και αποδείχθηκε η χρησιμότητα στο παιχνίδι μας. Μου βάζουν στόχους και τους πετυχαίνω. Στόχος μας μέσω του ΠΑΟΚ είναι να επιστρέψουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Τελικός με 1000 θεατές είναι γενοκτονία για το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται θρόνο αυτοκράτορα, καθόμαστε δίπλα στο θεό και συνεχίζουμε», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Ιβάν Σαββίδης που στη συνέχεια εγκαινίασε το τμήμα Αρχείου του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού Μαύρης Θάλασσας και του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ.

Loading