Ισπανία – Ρωσία: Το φαβορί και το αουτσάιντερ

Η φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας συνεχίζεται με την Ισπανία να αντιμετωπίζει την Ρωσία στο Λουζνίκι, με τη φούριας ρόχας να είναι το φαβορί της αναμέτρησης και τους Ρώσους το αουτσάιντερ. Αήτητη για δύο χρόνια παραμένει η Ισπανία.

propoli

Η Ισπανία χρειάστηκε να μετρήσει ένα γκολ του Ασπας στο 90’ μέσω VAR για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) απέναντι στο Μαρόκο και την πρώτη θέση του ομίλου, μετά την ισοπαλία της Πορτογαλίας με το Ιράν. Αυτό ήταν και το μόνο καλό νέο για τους Ισπανούς, γιατί κατά τα άλλα, προβλημάτισαν για ένα ακόμη παιχνίδι με την εμφάνισή τους. Η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και με μια άμυνα τραγική.

Η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του έχει φέρει έντονο προβληματισμό στον Ιέρο, ο οποίος καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα και πολύ γρήγορα. Μάλιστα ο ίδιος πέραν από τα αγωνιστικά θέματα της ομάδας του, έχει να αντιμετωπίσει και την κριτική προς το πρόσωπό του, που του ασκείται από τον ισπανικό Τύπο και τον κόσμο. Η κακή εικόνα της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεδομένα βαραίνει και τον προπονητή, αλλά η ανάγκη για νίκη και πρόκριση επί της Ρωσίας, κρίνεται απαραίτητη για να επανέλθει η ηρεμία.

Η Ισπανία εν όψει του αγώνα με την Ρωσία, χρειάζεται να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της και η εμφάνιση απέναντι στο Μαρόκο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για κάτι διαφορετικό. Ο Ιέρο, με βάση και τα όσα αντίκρυσε στον αγώνα με το Μαρόκο, δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει σχήμα και πρόσωπα. Το 4-2-3-1, ίσως αλλάξει, αλλά θα εξαρτηθεί από τις επιλογές του Ισπανού τεχνικού στο κέντρο της μέσαιας γραμμής. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι στη διάθεση του Ισπανού ομοσπονδιακού προπονητή.

Η Ρωσία πραγματοποίησε τη χειρότερη της εμφάνιση στη διοργάνωση και ηττήθηκε δίκαια με 3-0 από την Ουρουγουάη. Αυτό το αποτέλεσμα την έφερε στη δεύτερη θέση και πάνω στην Ισπανία και πλέον γνωρίζει ότι τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Απέναντι στη φούριας ρόχας, είναι το αουτσάιντερ, όμως χωρίς άγχος, θα παλέψει να κάνει την έκπληξη. Κόντρα στην Ουρουγουάη, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έκανε πολλά λάθη, ειδικά στην άμυνα και μοιραία τα πλήρωσε, απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Από το 36’ έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σμόλνικοβ, ο οποίος θα χάσει την αναμέτρηση με την Ισπανία.

Η εμφάνιση και βαριά ήττα της Ρωσίας, όπως ήταν φυσικό, έφερε προβληματισμό στο στρατόπεδο της ομάδας, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία, ότι θα παρουσιαστεί καλύτερη στον αγώνα με την Ισπανία. Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ, έδειξε να μην ανησυχεί με την εικόνα της ομάδας του, στο ματς με την Ουρουγουάη και την προετοιμάζει, για το παιχνίδι πρόκληση με τους φούριας ρόχας. Πλην του τιμωρημένου Σμόλνικοβ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ερόχιν, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τζαγκόεβ.

Ισπανία και Ρωσία, απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους, στο τελευταίο τους παιχνίδι και μπάινουν στη μάχη των 16 με σκεπτικισμό. Η Ισπανία, έστω και οριακά, είναι το φαβορί, όμως σε καμία περίπτωση, βέβαιη νικήτρια. Από την άλλη, δεν μπορείς και να την κοντράρεις, ποντάροντας σε μία ομάδα που έβγαλε πολλά προβλήματα με την Ουρουγουάη. Προτιμότερη επιλογή τα 2-3 γκολ, αφού και οι δύο ομάδες, θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο αμυντικό τους κομμάτι.

17.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΡΜΑΤΩΝ 2-3 ΓΚΟΛ @2,00

17.00 ΙΣΠΑΝΙΑ – ΡΩΣΙΑ ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ @1,95

Πηγή: bet3.gr

Loading