INTIME

Ιστορικό ρεκόρ για τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, νίκησε 3-1 τη Λίβερπουλ στο Κίεβο κι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στο Champions League που έκανε το three peat (τρεις συνεχόμενους τίτλους). Την περασμένη μόλις Κυριακή, η μπασκετική Ρεάλ κατέκτησε το 10ο τρόπαιο Euroleague -οπότε η ισπανική ομάδα γιορτάζει ένα ιστορικό ρεκόρ: Την κατάκτηση της κορυφής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την ίδια αγωνιστική περίοδο!

propoli

Ο μεγάλος τελικός

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπέιλ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μάλιστα το πρώτο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του με απιθανο ψαλιδάκι (64′, 83′). Ο Μπενζεμά είχε ανοίξει το σκορ στο 51′ και είχε ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανέ. Μοιραίος ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Κάριους, ο οποίος έκανε δώρο στη “βασίλισσα” δύο γκολ με δύο παιδαριώδη λάθη. Μεγάλος άτυχος ο Σαλάχ, ο οποίος τραυματίστηκε στο 30′ και πιθανότατα θα χάσει το Μουντιάλ.

Τι δήλωσε ο Ζιντάν

Η ιστορία, λοιπόν, του ποδοσφαίρου γράφεται όπως ακριβώς την έγραψαν χθες στο Κίεβο ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι ποδοσφαιριστές του. Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Champions League, υπό την καθοδήγηση του Γάλλου προπονητή και αυτός σε πελάγη ευτυχίας δήλωσε μετά το τέλος του τελικού:
«Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ και ζούμε όλο αυτό. Θέλουμε να απολαύσουμε την χαρά και την στιγμή και αυτό που πετύχαμε. Γράψαμε ιστορία. Ζούμε γι’ αυτές τις στιγμές και γι’ αυτά τα συναισθήματα. Είναι πολύ όμορφο αυτό που νιώθουμε και πραγματικά δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Είναι αυτό που έχει αυτή η ομάδα. Ταλέντο και δουλειά. Ελπίζαμε να πάνε όλα καλά. Τα καταφέραμε πάλι».
Για τον ίδιο τον αγώνα τόνισε: «Εμείς αυτό που είχαμε στο μυαλό μας, ακόμη και μετά την ισοφάριση, ήταν το πώς θα βγάλουμε φάση για γκολ. Όταν μπαίνει αλλαγή ο Μπέιλ και κάνει αυτά που είδατε, πώς να μην χαιρόμαστε; Η παρουσία του Μπέιλ ήταν εξαιρετικά σημαντική, όπως είχε συμβεί με τον Κριστιάνο στο Τορίνο».
Σε ερώτηση για την δήλωση που έκανε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, απάντησε: «Δεν το σκεφτόμαστε αυτό τώρα. Σκεφτόμαστε μόνο τι πετύχαμε. Θα δούμε τι θα γίνει».

Ιστορικό ρεκόρ

H μπασκετική Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε την περασμένη Κυριακή (20/5), μετά την κατάκτηση τoυ 10ου τρόπαιου Euroleague, την… ασίστ στο ποδοσφαιρικό τμήμα και με διαφορά έξι ημερών σημειώθηκε ένα ιστορικό ρεκόρ, το οποίο τα δύο τμήματα παλεύουν να σημειώσουν από το 1956, όταν αυτό της «στρογγυλής θεάς» σήκωνε το πρώτο τΟΥ κύπελλο πρωταθλητριών. Ποιο είναι αυτό; Φυσικά η κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την ίδια αγωνιστική περίοδο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του έκαναν χθες το καθήκον τους στον τελικό του Champions League στο Κίεβο, έκαμψαν την αντίσταση της Λίβερπουλ και για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Μαδριλένοι πανηγύρισαν την ίδια χρονιά τίτλους στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Οι περισσότεροι τίτλοι

Κοινός παρονομαστής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ; Και τα δύο τμήματα είναι αυτά με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους σε Champions League και Euroleague, με το σύνολο του Πάμπλο Λάσο να σηκώνει τον 10ο το περασμένο Σάββατο στο μπάσκετ και αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν τον 13ο!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο τμήματα της ισπανικής ομάδας μονοπωλούν το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, καθώς από το 2014 η Ρεάλ ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου κάθε χρόνο είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ, με το πρώτο βέβαια να έχει εξελιχθεί σε… μόνιμο κάτοικο της ευρωπαϊκής κορυφής τις τρεις τελευταίες σεζόν (2016, 2017, 2018 πρωταθλήτρια Ευρώπης).

Αναλυτικά

Αναλυτικά οι ευρωπαϊκοί τίτλοι της ποδοσφαιρικής Ρεάλ Μαδρίτης (13) στο Champions League και της μπασκετικής (10) στην Euroleague:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 

                 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (13)     ΜΠΑΣΚΕΤ (10) 

                 ===============     ============

                 1956                1964

                 1957                1965

                 1958                1967

                 1959                1968

                 1960                1974

                 1966                1978

                 1998                1980

                 2000                1995

                 2002                2015

                 2014                2018

                 2016

                 2017

                 2018

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Loading