INTIME

«Καθάρισε» και Ολυμπιακό το Περιστέρι

Το Περιστέρι «εξολόθρευσε» φέτος όλες τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ στην έδρα του αφού μετά την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε απόψε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» και του Ολυμπιακού, με 81-76, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

propoli

Το Περιστέρι σημείωσε τη 15η φετινή νίκη στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να «συγκατοικεί» με ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πατρών, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν την τρίτη ήττα τους.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Εκτός από το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Θεσσαλονίκη με 83-73 τον Πανιώνιο, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, κατακτώντας το 15ο φετινό ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Χάτσερ και ο Μαργαρίτης αποδείχθηκαν καταλύτες για το παιχνίδι της ομάδας τους, με τον Αμερικανό γκαρντ να μετρά τελικά 23 πόντους (4/6 τρίποντα) και τον Έλληνα φόργουορντ να προσθέτει 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Αντίθετα, θεατής ήταν ο Σχίζας, ο οποίος θα υποβληθεί αύριο (11/4) το πρωί σε επέμβαση για τον τραυματισμό που υπέστη στον ώμο.

Από τους «κυανέρυθρους», που προέρχονταν από 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια τους, ξεχώρισε ο Ντόρσεϊ, που μέτρησε 12 πόντους, 17 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και μία τάπα. Ο Πανιώνιος είχε απόντες τους Όστιν και Μπέρι, με τον τελευταίο να φτάνει στο γήπεδο με πόνους στη μέση και να χρειάζεται βοήθεια για να κινηθεί.

Το Ρέθυμνο καταδίκασε, ουσιαστικά, τον Κολοσσό Ρόδου σε υποβιβασμό στην Α2, μετά τη νίκη του με 93-67 στο «Μελίνα Μερκούρη», στο ντέρμπι ουραγών της αγωνιστικής.

Ο Χίκι πέτυχε triple double με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 16 ασίστ, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο τελευταίος που το είχε κάνει ήταν ο Μπραγκς στον αγώνα του Άρη με το Μαρούσι, στις 10 Νοεμβρίου 2001 (24 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 10 ασίστ).

Πρώτος σκόρερ της ομάδας της Κρήτης ήταν ο Ντάνιελς (16π.). Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου πανηγύρισαν την πέμπτη νίκη, με την Κύμη να έχει μία περισσότερη.

Στον αντίποδα, ο Κολοσσός με 3 νίκες και 19 ήττες (έχει αγώνα λιγότερο) συμβιβάζεται σιγά-σιγά με τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία, αφού οι ελπίδες του είναι μόνο μαθηματικές.

Νίκη παραμονής σημείωσε η Κύμη, που επιβλήθηκε με 90-83 του Ηφαίστου στη Χαλκίδα και έφτασε στους 29 βαθμούς, μένοντας πάνω από το Ρέθυμνο.

Για τους γηπεδούχους καταλυτική ήταν η δράση των Σαγκς (24π.), Καρινιάουσκας (18π.), Τουντζιαράκη (14π., 11ρ.) και Όρτον (13π., 11ρ.), ενώ για τον Ήφαιστο, που έχασε έδαφος στην προσπάθεια για την πρώτη εξάδα, κορυφαίος ήταν ο Έβανς με 19 πόντους.

Στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε ο Προμηθέας, νικώντας στην Πάτρα το Λαύριο με 71-63.

Με «όπλο» την άμυνα και «αιχμές του δόρατος» στην επίθεση τους Γκίκα (14π.), Έλις (14π.) και Κασελάκη (12π.), οι Πελοποννήσιοι έφτασαν τις 15 νίκες.

Στον αντίποδα, το Λαύριο θα παλέψει για την παραμονή στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, καθώς ισοβαθμεί με την Κύμη, ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Χολαργός «κλείδωσε» τα πλέι οφ, καθώς νίκησε 76-63 τον Άρη στο «Αντώνης Τρίτσης». Οι νεοφώτιστοι βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 11 νίκες-12 ήττες και, παράλληλα, έβαλαν τέλος στις ελπίδες του Άρη για παρουσία στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, καθώς οι Θεσσαλονικείς μετρούν πλέον 7 νίκες – 16 ήττες.

Loading