Και φέτος στη Θεσσαλονίκη για προετοιμασία η εθνική ενόργανης της Ουκρανίας

Τη Θεσσαλονίκη και το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας επέλεξε για άλλη μια χρονιά για τη θερινή προετοιμασία της η εθνική ενόργανης γυναικών-νεανίδων της Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης» να φιλοξενήσει κορυφαίες ομάδες γυμναστικής από όλη την Ευρώπη, με τις κατάλληλες βελτιωτικές παρεμβάσεις.

propoli

Η 15μελής ουκρανική αποστολή, που είχε επισκεφθεί και πέρσι τον Αύγουστο τη Μίκρα, θα παραμείνει για συνολικό διάστημα δέκα ημερών, συνδυάζοντας τις προπονήσεις με στιγμές χαλάρωσης σε κοντινές παραλίες, με στόχο την σταδιακή επαναφορά των αθλητριών, οι οποίες μπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του προ-Ολυμπιακού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Στουτγάρδης (4-13 Οκτωβρίου). Εκεί, θα διεκδικήσουν την πρόκριση για το «Τόκιο 2020», βασιζόμενες σε αθλήτριες όπως η ανερχόμενη 16χρονη Αναστασία Μπατσίνσκα και η Ντιάνα Βαρίνσκα, που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, αλλά και η πιο έμπειρη Ανγκελίνα Ραντιβίλοβα.

Ωφελημένες από την παρουσία της ουκρανικής ομάδας γυναικών-νεανίδων θα βγουν και οι αντίστοιχες Ελληνίδες αθλήτριες του Κέντρου Υψηλών Επιδόσεων της Βόρειας Ελλάδας, που μέσα από τις κοινές προπονήσεις αποκτούν ερεθίσματα και παραστάσεις που θα τις βοηθήσουν ενόψει των προσεχών αγωνιστικών στόχων τους.

«Η Ελλάδα μας αγκαλιάζει πάντοτε και ευχαριστούμε την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την υποδοχή που μας έκανε. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκουμε κάθε φορά ό,τι χρειαζόμαστε για την καλοκαιρινή προετοιμασία μας. Έμεινα ευχαριστημένος από το αγωνιστικό τεστ που δώσαμε απέναντι στις Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες είχαν επίσης καλές εκτελέσεις. Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι για μία καλή εμφάνιση στο παγκόσμιο της Στουτγάρδης», υπογράμμισε ο καταξιωμένος Ουκρανός προπονητής Ολέγκ Αστάπενκο, που επέστρεψε πρόπερσι στην πατρίδα του έπειτα από 16ετή επιτυχημένη περιπλάνηση σε Βραζιλία, Ρωσία και Λευκορωσία, για να την επαναφέρει σε τροχιά μεταλλίων όπως και στη δεκαετία του ’90, όταν μεταξύ άλλων είχε οδηγήσει τη Λίλια Ποντκοπάγεβα στην κατάκτηση του Ολυμπιακού τίτλου στο σύνθετο ατομικό γυναικών στην Ατλάντα.

Η «ψήφος εμπιστοσύνης» που έδωσε και φέτος η εθνική Ουκρανίας στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, με δεδομένο ότι η αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» χρήζει σημαντικών βελτιώσεων, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ψύξης – θέρμανσης και της κατάλληλης διαμόρφωσης της αίθουσας.

Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος καλωσόρισε και δεξιώθηκε την ουκρανική αποστολή κατά την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη:

«Με χαρά υποδεχθήκαμε ξανά την ομάδα της Ουκρανίας, μία μεγάλη σχολή της ενόργανης γυμναστικής, με τους ανθρώπους της οποίας μας συνδέει πολυετής φιλία και αμοιβαία εκτίμηση. Θέλουμε πάντοτε να προσφέρουμε την καλύτερη φιλοξενία και άρτιες συνθήκες προετοιμασίας στους ξένους επισκέπτες μας, που μας τιμούν με την προτίμησή τους. Υπήρχε ανάλογο ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, δυστυχώς όμως αναγκαστήκαμε να απαντήσουμε αρνητικά. Προσδοκούμε λοιπόν ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο στάδιο και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε από του χρόνου να μπορούμε να κάνουμε δεκτά όλα τα αιτήματα των ξένων εθνικών ομάδων και των συλλόγων από το εξωτερικό, που ενδιαφέρονται να έρθουν για προπονητικά καμπ στη Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Τα προηγούμενα χρόνια, τις εγκαταστάσεις της Μίκρας είχαν επίσης επιλέξει για την προετοιμασία τους -κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο- οι εκπρόσωποι αρκετών ακόμη χωρών που διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα της ενόργανης, όπως η εθνική γυναικών της Ελβετίας, οι εθνικές ανδρών της Ρουμανίας, της Βρετανίας και του Ισραήλ, καθώς και η Ολλανδέζα Ολυμπιονίκης της δοκού Σάνε Βέφερς.

Loading