Κολομβία – Αγγλία: Η ώρα της υπέρβασης

Η φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας ολοκληρώνεται με το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά, να δίνεται στο Οτκριτίγιε της Μόσχας. Η Κολομβία αντιμετωπίζει την Αγγλία και οι δύο ομάδες προβλέπεται να μονομαχήσουν μέχρι το τέλος για την πρόκριση στη φάση των 8, κάτι που θα αποτελέσει και τη δική τους προσωπική υπέρβαση.

propoli

Η Κολομβία επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου και πλέον μπαίνει στη μάχη των 16 με μοναδικό στόχο την πρόκριση.

Απέναντι στην Σενεγάλη, δεν πήρε πολλά ρίσκα, έδωσε χαμηλό ρυθμό στο παιχνίδι και έδειξε να έχει πολύ άγχος για το αποτέλεσμα. Τελικά, στο 74’ βρήκε αυτό που έψαχνε, με τον Μίνα με δυνατή κεφαλιά να της δίνει το γκολ, τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο. Στο τέλος, πιέστηκε από την Σενεγάλη που αναζητούσε επίμονα το γκολ, κατάφερε όμως και κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Η Κολομβία, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αγγλίας και να προκριθεί στη φάση των 8. Αυτός είναι και ο στόχος, αφού άπαντες επιθυμούν να συνεχιστεί το σερί για δεύτερη σερί διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς σε εκείνη του 2014 στη Βραζιλία, η πορεία σταμάτησε στους 8, μετά τον αποκλεισμό από τη διοργανώτρια.

O Χοσέ Πέκερμαν και οι παίκτες του είναι αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα. Ωστόσο, τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει με τον τραυματισμό του Χάμες Ροντρίγκες.

Ο αστέρας της ομάδας, αποχώρησε με πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Σενεγάλη και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Με ανακοίνωσή της, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κολομβίας, ενημέρωσε ότι ταλαιπωρείται από ένα μυϊκό οίδημα στο δεξί πόδι. Αυτό δεδομένα έχει προκαλέσει ανησυχία, κάτι που δεν έκρυψε και ο ίδιος ο Πέκερμαν, που δήλωσε πολύ στεναχωρημένος από αυτήν την εξέλιξη, έδειξε όμως αισιόδοξος για τη συμμετοχή του. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Αγκουιλάρ και η δική του συμμετοχή, κρίνεται εν αμφιβόλω.

Η Αγγλία ηττήθηκε με 1-0 από το Βέλγιο με το γκολ του Γιανουζάι στο 51’ σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο και καλείται να ξεπεράσει στη φάση των 16, το εμπόδιο της Κολομβίας. Η μη κρισιμότητα του αγώνα με το Βέλγιο, ήταν εμφανής, καθώς με εξαίρεση ελάχιστες φάσεις και το γκολ, δεν σημειώθηκε τίποτα άλλο το αξιόλογο. Μοναδική καλή στιγμή για την Αγγλία, η φάση στο 66’, που ο Ράσφορντ αστόχησε σε τετ α τετ.

Τώρα, η Αγγλία μπαίνει στη μάχη των νοκ άουτ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και με αισιοδοξία για πρόκριση.

Έκτοτε, πάντα φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι και αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει. Η αναμέτρηση με την Κολομβία, είναι η μεγάλη ευκαιρία για την υπέρβαση και η εικόνα στη φάση των ομίλων, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, προετοιμάζει την ομάδα του με μοναδικό σκοπό την επίτευξη αυτού του στόχου. Στην αναμέτρηση με το Βέλγιο, προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, αλλάζοντας σχεδόν τη μισή ενδεκάδα του, δίνοντας ανάσες σε αρκετούς βασικούς, μεταξύ αυτών και ο Χάρι Κέιν. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να έχει φρέσκους τους βασικούς του και σε καλή κατάσταση εν όψει του αποψινού αγώνα. Θέλοντας να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του από το να μην αισθάνονται πίεση, ο Σάουθγκεϊτ, τους έστειλε να χαλαρώσουν, παίζοντας μπάσκετ.

Η ώρα της πρόκλησης και της υπέρβασης για Κολομβία και Αγγλία, έφτασε. Οι δύο ομάδες μπαίνουν στη μάχη των 16, με στόχο να πάρουν το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί, ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, μεταξύ δύο ομάδων που ικανοποίησαν με τις εμφανίσεις τους στη φάση των ομίλων. Αμφότερες διαθέτουν ποιότητα, αλλά επειδή οι ισορροπίες πλέον είναι πολύ λεπτές, κάθε λάθος εδώ, μετράει. Θα προτιμήσουμε τα σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ, περιμένοντας αφενός το ματς να μην ξεφύγει, αφετέρου την προσήλωση και των δύο ομάδων στα αμυντικά τους καθήκοντα.

ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΡΜΑΤΩΝ 2-3 ΓΚΟΛ  @2.00

Πηγή: Bet3.gr

Loading