Κροατία – Αγγλία: Die hard εναντίον it’s coming home

Η παρεξηγημένη εθνική Κροατίας είναι μια ομάδα που πεθαίνει πάντα δύσκολα στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά πάντα πεθαίνει.

propoli

Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν αυτής της φουρνιάς ταλαντούχων Κροατών ποδοσφαιριστών, θα δει ότι από το 2006 και μετά, ο αποκλεισμός της εθνικής Κροατίας είναι πάντοτε δραματικός.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, η Κροατία μοιάζει να έχει βρει το αντίδοτο. Ό,τι κι αν της τύχει εντός αγωνιστικού χώρου, βρίσκει τον τρόπο να το ανατρέψει. Δεν έχουν τύχει και λίγα: Δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό του αγώνα (από τη Δανία) και πέντε λεπτά πριν λήξει η παράταση (από τη Ρωσία). Έχασε πέναλτι πριν λήξει η παράταση (με τη Δανία), εκεί που έχασε και το πρώτο στη ρουλέτα των πέναλτι κι όμως επιβίωσε!

Κροατία ίσον αδιάκοπη προσπάθεια –  Κροατία ίσον Μόντριτς

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς έχει τον Λούκα Μόντριτς να την οδηγεί. Πράγματι, ο Μόντριτς κάνει σπουδαίο τουρνουά. Έχει δίπλα του τον απίστευτα ψύχραιμο Ράκιτιτς, τον στρατιώτη Μάντζουκιτς, τον φιλόδοξο μαχητή Ρέμπιτς. Αλλά εκείνος είναι το κάτι άλλο.

Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και κοιτάζουν πέρα από φανέλες, θα ύμνησαν την κούρσα του στα τελευταία λεπτά της παράτασης κόντρα στη Ρωσία, όταν έτρεξε για να σώσει μια χαμένη μπαλιά. Κι ας ισοφάρισε μετά η Ρωσία με τον Φερνάντες. Ο Μόντριτς δεν ξεκίνησε καλά κόντρα στους Ρώσους. Ήταν καλά κλεισμένος, αλλά όταν βρήκε την άκρη του, άρχισε να γράφει χιλιόμετρα… Περπάτησε καλά όλα τα γήπεδα της Ρωσίας, σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Ο Λούκα Μόντριτς φιλοδοξεί η φορά που θα περπατήσει στο Λουζνίκι της Μόσχας στο δεύτερο ημιτελικό απέναντι στην Αγγλία να μην είναι η τελευταία, επειδή στο ίδιο στάδιο θα διεξαχθεί και ο μεγάλος τελικός το απόγευμα της Κυριακής που μας έρχεται!

Σημαντικό στοιχείο για τον αγώνα είναι το παρακάτω:

Η Κροατία έχει δώσει 2 ισόπαλους αγώνες σε φουλ ρυθμούς και ένταση. Πρόκειται για 120 λεπτά αγώνα και ύστερα πέναλτι. Οι Κροάτες πάθαιναν κράμπες στην παράταση, απέναντι στη Ρωσία.

Αντίθετα, η Αγγλία απέκλεισε άνετα τη Σουηδία, αλλά και με την Κολομβία, που πήγε στα πέναλτι, τελικά κέρδισε ένεση ηθικού επειδή προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Η κούραση θα παίξει κι αυτή το ρόλο της…

Η Αγγλία θέλει να φέρει το ποδόσφαιρο ξανά στο σπίτι του

Από την απέναντι όχθη, βρίσκεται η Αγγλία, για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1990 (πρώτη και τελευταία φορά για την Κροατία ήταν το 1998). Με το σύνθημα “το ποδόσφαιρο γυρνάει σπίτι του” (It’s coming home!) να δονεί πλέον όλο το Νησί. Κι όμως, τα παλικάρια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν δείχνουν να αγχώνονται!

Αντιθέτως, κέρδισαν πιο άνετα από ποτέ τους Σουηδούς στα προημιτελικά. Πάλι, βέβαια, η εθνική Αγγλίας αυτής της φουρνιάς εμφάνισε το γνωστό της πρόβλημα στη λήψη σωστών αποφάσεων στην τελική πάσα ή στο σουτ εκτέλεσης. Ήταν όμως πολύ επικίνδυνη και σημείωσε 2 γκολ.

Είναι η πρώτη φορά που το it’s coming home από αυτοκαταστροφική αναγκαιότητα έχει εξελιχθεί σε ορμή. Κι αυτό γίνεται από ποδοσφαιριστές που στην συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν κερδίσει τίποτα με τους συλλόγους τους. Κι από την άλλη, είναι αυτή η φανέλα, με “όνομα βαρύ σαν ιστορία”, η οποία, δίχως το βάρος της αναγκαιότητας, λειτουργεί ως φάρος επιτυχιών.

Είναι αλήθεια ότι, αγωνιστικά, η Αγγλία έχει αποδείξει σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ομάδες που παίζουν με φορ που έρχονται από πίσω και τροφοδοτούνται με κάθετες μπαλιές, όπως είναι το παιχνίδι της Κροατίας. Από την άλλη, οι Κροάτες εφαρμόζουν τόσο πιστά το πλάνο τους και αρνούνται να “πεθάνουν”.

Στο Λουζνίκι της Μόσχας, η εθνική Αγγλίας θα κλείνει διαδρόμους, θα σπαταλά ευκαιρίες στην αντεπίθεση και θα κερδίζει στημένες φάσεις στις οποίες -σας προειδοποιούμε ότι- θα πέσει πολύ “ξύλο”.

21:00 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ UNDER 2,5 GOALS  @1,44

21:00 ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ Χ  @3,07

Πηγή: Bet3.gr

Loading