INTIME

Κύπελλο Ελλάδας: «Φρέναρε» τον ΠΑΟΚ πριν τον ΟΣΦΠ ο Πανιώνιος!

Ο Πανιώνιος μετά την Παναχαϊκή ήταν η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον ΠΑΟΚ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έστω και στον θεσμό του Κυπέλλου.

propoli

Η έντονη βροχόπτωση και η επιβάρυνση του αγωνιστικού χώρου λειτούργησαν ως τροχοπέδη στην αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων και στην διάθεση να αναπτυχθούν ορθολογικά, με τους ποδοσφαιριστές να αναλώνονται κυρίως σε σκληρές «μονομαχίες» και σε εντυπωσιακές αμυντικές προσπάθειες.

Το σύντομο φιλμ της αναμέτρησης

Οι λιγοστές… υποψίες ευκαιριών του Πανιωνίου που ολοκλήρωσε χωρίς τελική προσπάθεια το α΄μέρος και με κατοχή 33% «διαβάστηκαν» απόλυτα είτε από την άμυνα του ΠΑΟΚ είτε από τον Πασχαλάκη ενώ στην αντίπερα όχθη ο Λουτσέσκου είχε κάθε λόγο να χαμογελάει για τους Ίνγκασον – Ολιβέιρα (highlight η απίθανη μπαλιά στον Λημνιό στο 5′ ), τον all around Σφιντέρσκι και τα ανεβάσματα του Γιαννούλη, με το 0-0 ωστόσο να ολοκληρώνει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι δύο τελευταίοι ποδοσφαιριστές έμελλε να δώσουν στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα στο β΄μέρος καθώς στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης η σέντρα του Γιαννούλη από τα αριστερά, η αδυναμία του Κότνικ να μπλοκάρει ή να απομακρύνει την μπάλα, έφεραν τον Σφιντέρσκι προ κενής εστίας για το 0-1.

Το παιχνίδι φάνηκε πως είχε ακόμη δρόμο και ο Πανιώνιος βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση. Στο 75΄ο Τσιλούλης απέφυγε από δεξιά τον Γιαννούλη, έκανε το γύρισμα και ο Ντουρμισάι πλάσαρε εύστοχα στο δεύτερο δοκάρι για το 1-1.

Ο Πανιώνιος θα μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη… ζημιά στον Δικέφαλο αλλά ο Πασχαλάκης έβαλε φρένο στον Σπιριντόνοβιτς με μια φοβερή απόκρουση. Προσωρινά. Και αυτό γιατί στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι γηπεδούχοι υπέγραψαν την ανατροπή για το 2-1 όταν ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ επιχείρησε να διώξει με το ένα χέρι, αλλά απέτυχε, στέλνοντας τη μπάλα στον Σταυρόπουλο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας.

Loading