INTIME

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Δικέφαλος περιμένει… Δικέφαλο!

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος φιναλίστ στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, επίτευγμα στο οποίο ο «Δικέφαλος» φτάνει για τρίτη συνεχή χρονιά και συνολικά 20ή στην Ιστορία του.

propoli

Η νίκη με 2-0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο αγώνα, στην Τούμπα, αποδείχθηκε ισχυρή παρακαταθήκη για τον πρωταθλητή, που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία και επικύρωσε την παρουσία του στον τελικό της 11ης Μαΐου.

Το σύντομο φιλμ του αγώνα

Οι Αρκάδες, πάντως, ήταν ανώτεροι σήμερα, είχαν την υπεροχή και ευκαιρίας αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα σημειώνοντας ένα τέρμα που ίσως άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού.

Το συγκρότημα της Πελοποννήσου φωνάζει πάντως για δύο φάσεις, στις οποίες ο διαιτητής Ευαγγέλου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο: στο 43΄ έδειξε «παίζετε» σε χέρι του Βαρέλα στην περιοχή και στο 47΄ ακύρωσε γκολ του Τσιλιανίδη για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Ίνγκασον, με τον τηλεοπτικό φακό να τον εκθέτει.

Ο Αστέρας απείλησε τον ΠΑΟΚ στο 6ο λεπτό, μετά από κακή απομάκρυνση του Πασχαλάκη και δυνατό σουτ του Κώτσιρα, που απομάκρυνε σε κόρνερ με θεαματική απόκρουση ο διεθνής τερματοφύλακας.

Καλύτερη σε όλο το πρώτο μέρος, η ομάδα της Τρίπολης είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 35΄, με δυνατό σουτ του Τασουλή από καλή θέση, που έφυγε άουτ, όπως άστοχο ήταν και το σουτ του Ζαμπά στο 42΄.

Στο 47΄ ακυρώθηκε το γκολ του Τσιλιανίδη και στην επόμενη φάση ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στον ίδιο παίκτη αποκρούοντας το σουτ που επιχείρησε και κρατώντας το «μηδέν».

Στο 62΄ ο Αστέρας έχασε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία, με σουτ του Φερνάντεθ που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 66΄ πλάγιο σουτ του Δουβίκα έδιωξε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε για πρώτη φορά στο 72΄, όταν ο Λημνιός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο και στις καθυστερήσεις ο Ολιβέιρα αστόχησε από το ύψος του πέναλτι.

Loading