INTIME

Λουτσέσκου: «Πέρυσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο μέσα στο γήπεδο»

Για το ερχόμενο ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας μίλησε μεταξύ άλλων ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου.

propoli

Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα της NOVA ο τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για το πως προσεγγίζει το ματς με τον Άρη:

«Όπως τα υπόλοιπα, για μας είναι ένας αγώνας τριών βαθμών, όπως με τον Απόλλωνα και τον Ολυμπιακό, έτσι λοιπόν θέλουμε να κερδίσουμε και στο ματς της Κυριακής τους τρεις βαθμούς. Μπορώ να σας πω ότι ο Άρης έχει μια καλή ομάδα, ποιοτικούς παίκτες, είναι μια ομάδα που απέδειξε το τελευταίο διάστημα πως έχει μεγάλο κίνητρο και ενθουσιασμό, εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, κυνηγάμε τον τίτλο, με την σωστή προσέγγιση θεωρώ πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει στο ιδανικό επίπεδο που θέλει:

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την περυσινή χρονιά αφού ξεκινάμε αυτή την κουβέντα, γιατί και πέρυσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο μέσα στο γήπεδο. Το πιο δύσκολο ήταν να καταφέρουμε να επαναλάβουμε αυτό που ξεκινήσαμε πέρυσι και να πάμε κόντρα σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι αξίζαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Φέτος ήταν πιο δύσκολο, ξεκινήσαμε με μείον δυο, οπότε η διαφορά στο γήπεδο είναι κανονικά στους έντεκα βαθμούς και θα έπρεπε αυτό να αντικατοπτρίζεται κανονικά στη βαθμολογία. Για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και την περυσινή σεζόν και το τι συμβαίνει, όπως και την φετινή που συνεχίζουμε πετυχημένα, αυτό τον 1.5 χρόνο καταφέρνουμε και κάνουμε πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να καταφέρνεις και στις δυο περιόδους, αν είσαι καλός να κερδίζεις τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν είσαι καλός όμως, να προσπαθείς να βρεις τον τρόπο για να το κάνεις. Ο τρόπος με τον οποίο τον πετυχαίνεις, έχοντας μια νοοτροπία, έχοντας την θέληση, μια οργάνωση και μια συγκεκριμένη τακτική, η οποία θα σε οδηγήσει στον επιθυμητό αποτέλεσμα.Όσων αφορά τον ιδανικό ΠΑΟΚ, θέλω να πω ότι κάθε βήμα είναι σημαντικό και είμαι ευχαριστημένος για το επίπεδο που βρισκόμαστε σήμερα, αλλά θέλουμε να γίνουν όλα καλύτερα στο μέλλον, βήμα βήμα».

Για την αποθέωση από τον κόσμο στο πρόσωπό του

«Ήταν μία συναισθηματική στιγμή, πολύ όμορφη. Όλα έχουν να κάνουν όμως με τη δουλειά που κάνει όλη η ομάδα και οι άνθρωποι γύρω από αυτή, αλλά και της διοίκησης. Η δουλειά όλων δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να κάνει όνειρα. Όλα αυτά που βιώσαμε την περσινή σεζόν μας έχουν δυναμώσει και μας έχουν προσδώσει ενότητα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πάντα και όλοι κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια ατμόσφαιρα».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι το σκουφί του είναι διαθέσιμο στη μπουτίκ

«Η δουλειά μου είναι να σκέφτομαι για την άμυνα του Άρη, τα υπόλοιπα είναι δουλειά του μάρκετινγκ. Μπορώ να πω ότι μου άρεσε η ιδέα πάντως. Είναι κι αυτό μέρος του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου βάζουν τα συναισθήματά τους μέσα σε αυτό, γι αυτό είναι το πιο ωραίο άθλημα. Το κασκόλ είναι της μητέρας μου» .

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει για μία θέση στην 11άδα

«Είναι φυσιολογικό να γίνονται μάχες για την 11άδα. Έχουμε έναν αριθμό παικτών πάνω από 20, που παλεύουν κάθε μέρα και όλοι θέλουν παίξουν και να βοηθήσουν να φτάσουμε στους τίτλους. Για μένα ως προπονητή αυτό είναι πολύ σημαντικό και μας υποστηρίζει πολύ στη δουλειά μας».

Για το γκρουπ που υπάρχει και αν είναι το καλύτερο που είχε ποτέ στην καριέρα του

«Σήμερα μου κάνετε πολλές προσωπικές ερωτήσεις. Είναι ένα φανταστικό γκρουπ με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι φανταστική. Όποιος δεν μπορεί να συμμορφωθεί με το κλίμα και τη φιλοσοφία του συνόλου θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας από μόνος του» .

Loading