INTIME SPORTS

ΠΑΟΚ: Κινδυνεύει με τιμωρία ο Λουτσέσκου

Με τιμωρία απειλείται ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Ρουμανίας και τις αναφορές στη Γερμανία του Χίτλερ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» αναμένεται να κληθεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, βάσει του κανονισμού για τις δυσμενείς δηλώσεις.

propoli

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η κλήση δεν χρειάζεται να γίνει μέσω άσκησης δίωξης από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, καθώς στους κανονισμούς υπάρχει άρθρο για δυσμενείς δηλώσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιριστών Αρχών και Οργάνων.

Η ποινή που προβλέπεται για τον Λουτσέσκου, εάν τελικά τιμωρηθεί, είναι πρόστιμο από 20.000 ευρώ έως 40.000. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να του επιβληθεί τιμωρία απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις έως και έξι μήνες.

Οι ποινές που επιβάλλονται για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις:

– Χρηματική ποινή από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ.

– Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής επιβάλλεται η διπλάσια χρηματική ποινή.

– Σε περίπτωση κάθε νέας υποτροπής επιβάλλεται χρηματική ποινή, τουλάχιστον 100.000 ευρώ και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον 120.000,00 εφόσον οι παραβάτες φυσικά ή νομικά πρόσωπα σχετίζονται με το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, πενήντα χιλιάδων (50,000) Επιπλέον επιβάλλεται αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος

– Για τις περιπτώσεις υποτροπής στους παραβάτες φυσικά πρόσωπα δύναται σωρευτικά να επιβληθούν:

Απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον τριών (3) μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον έξι (6) μηνών

Απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον τριών (3) μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις τουλάχιστον έξι (6) μηνών

Σε περίπτωση που ο υπαίτιος της δήλωσης ή της κρίσης ανακαλέσει τη δυσμενή δήλωση ή κρίση με δήλωση του στις εφημερίδες, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, πριν από την άσκηση οποιασδήποτε δίωξης από το αρμόδιο όργανο μπορούν να του επιβληθούν οι ποινές που προβλέπονται παραπάνω μειωμένες έως το μισό.

Οι υποθέσεις δυσμενών κρίσεων που αφορούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και προέρχονται από τις ομάδες και τους αξιωματούχους των ομάδων που συμμετέχουν σ΄ αυτά, δικάζονται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Η Πειθαρχική Επιτροπή θα επιλαμβάνεται είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν παραπομπής (άσκηση δίωξης) από τον υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης. Στον τελευταίο η σχετική αναφορά με τα στοιχεία των δυσμενών κρίσεων θα κατατίθεται είτε απευθείας από τον θιγόμενο, είτε από την αρμόδια υπηρεσία που θα ορίσει η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. είτε από την ίδια την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. Η δίωξη θα ασκείται εντός πέντε (5) ημερών από την κατάθεση της αναφοράς.

Loading