«Μαχαιριά» του Χιμένεθ στην Αίγυπτο

Όλα έδειχναν πως Ουρουγουάη και Αίγυπτος θα έμεναν στη «λευκή» ισοπαλία, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της δεύτερης ημέρας του Παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας. Ο Χοσέ Χιμένεθ, όμως, είχε διαφορετική άποψη.

propoli

Ο Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, έπιασε την κεφαλιά μετά από χτύπημα φάουλ του Σάντσες κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του μέχρι τότε MVP της Αιγύπτου Ελ Σεναουί, «γράφοντας» το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

Αν και η Αίγυπτος του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στάθηκε στο ύψος της καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, τελικά το μεγάλο φαβορί του αγώνα έκανε τη δουλειά του, έστω και στο τέλος, έστω και μετά από μερικές μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Αμρ Ουάρντα αγωνίστηκε ως βασικός με την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του και μάλιστα ήταν από τους διακριθέντες του πρώτου μέρους, όταν και η Αίγυπτος ήταν πιο απειλητική από την Ουρουγουάη, πριν η παρέα του Σουάρες και του Καβάνι ανεβάσει ρυθμό και πιέσει τους «Φαραώ».

Την επόμενη αγωνιστική, η Ουρουγουάη έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης με νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας, με την Αίγυπτο να παίζει τα ρέστα της κόντρα στην διοργανώτρια Ρωσία.

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ (51′ Μόρσι), Ουάρντα (82′ Σόμπι), Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόχσεν (63′ Καχράμπα).

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες (58′ Σάντσες), Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα (58′ Ροντρίγκες), Σουάρες, Καβάνι.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Η βαθμολογία στον πρώτο όμιλο:

1. Ρωσία 3 (5-0)
2.Ουρουγουάη 3 (1-0)
3. Αίγυπτος 0 (0-1)
4. Σαουδική Αραβία 0 (0-5)

Πηγή: arenafm.gr

Loading