Με το… δεξί θέλουν να μπουν στο Μουντιάλ Αγγλία και Βέλγιο

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται τη Δευτέρα (18/6) το Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς στη μάχη του 7ου ομίλου ρίχνονται δύο εκ των αουτσάιντερ της διοργάνωσης, Αγγλία και Βέλγιο.

propoli

Νωρίτερα, η Σουηδία αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα και θέλει πάση θυσία τη νίκη, καθώς η νίκη του Μεξικό επί της Γερμανίας έχει περιπλέξει την κατάσταση στον 6ο όμιλο.

Ας δούμε την ανάλυση των σημερινών αγώνων…

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πειθαρχημένη ομάδα είναι η Σουηδία που θέλει να προχωρήσει στο Μουντιάλ. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να νικήσει τη Νότια Κορέα. Έχει τη δυνατότητα να το πράξει, αφού είναι σοβαρή και ουσιαστική ομάδα. Μπορεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στο σκοράρισμα, από την άλλη όμως δύσκολα δέχεται γκολ. Αν καταφέρουν ο Μπεργκ και οι συμπαίκτες του να σκοράρουν, τότε δεν θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν στη νίκη.

Για τη Ν. Κορέα θα είναι έκπληξη αν καταφέρει να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου. Είναι μια ομάδα χωρίς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μάλλον η παρουσία της στο Μουντιάλ θα περιοριστεί στη φάση των ομίλων. Όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει την ήττα από τους Σουηδούς και δύσκολα θα μπορέσει να πάρει έστω και ένα βαθμό στη διοργάνωση.

Η νίκη της Σουηδίας αποτελεί καλή στοιχηματική επιλογή.

ΒΕΛΓΙΟ – ΠΑΝΑΜΑΣ

Το Βέλγιο θεωρείται από αρκετούς το ισχυρό αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Μια ομάδα που διαθέτει πληρότητα σε όλες τις γραμμές και με παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι η ευκαιρία για τους Βέλγους μετά από αρκετά χρόνια να έχουν μια αξιόλογη πορεία στο Μουντιάλ.

Ειδικά μεσοεπιθετικά υπάρχει ένας γαλαξίας αστέρων που μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα.  Η τριάδα Λουκάκου, Αζάρ, Μέρτενς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχοντας τη στήριξη των Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Ντεμπελέ μπορεί να κάνει θαύματα. Στη φάση των ομίλων δεν θα έχουν πρόβλημα οι Βέλγοι και λογικά δεν θα δυσκολευτούν κόντρα στον Παναμά.

Όσον αφορά την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής, δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου. Απέναντι στο διψασμένο Βέλγιο δεν έχει σχεδόν καμία τύχη. Βασίζεται στο νεανικό ενθουσιασμό που υπάρχει από τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ και τη μαχητικότητά τους.

Η στοιχηματική επιλογή μας για τον αγώνα είναι νίκη των Βέλγων και over.

ΤΥΝΗΣΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ

Η Τυνησία έχει αποδειχθεί «σκληρό καρύδι». Έχοντας παίκτες που αγωνίζονται σε καλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, οι Αφρικανοί διαθέτουν μια βάση στον τρόπο παιχνιδιού τους. Η Τυνησία προσπαθεί σε κάθε αναμέτρηση να διεκδικεί ό,τι περισσότερο μπορεί. Σε αυτόν τον όμιλο είναι ένα ισχυρό αουτσάιντερ, που αν το υποτιμήσεις μπορεί να σου κάνει τη ζημιά.

Από την άλλη, η Αγγλία σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις δεν συγκαταλέγεται στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Διαθέτει όμως παίκτες που έχουν ικανότητες και μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά. Αυτό θα είναι και το όπλο της και ίσως -απαλλαγμένη από το άγχος που είχε σε άλλες διοργανώσεις- να μπορέσει να έχει μια πολύ καλή πορεία. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εμφανιστεί δυνατή στον όμιλο και χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη με την Τυνησία.

Μπορεί να το πετύχει και αυτή θα είναι και η στοιχηματική επιλογή μας. Ως δεύτερη επιλογή, έχει αξία το ποντάρισμα στο να σκοράρει στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Χάρι Κέιν.

Loading