Μουντιάλ 2022: Προειδοποίηση της Διεθνούς Αμνηστίας στη FIFA

Η Διεθνής Αμνηστία κι ένας συνασπισμός ΜΚΟ, συνδικαλιστικών οργανώσεων, ομάδων παικτών και οπαδών, ζήτησαν από τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να επιβεβαιώσει ότι «κάθε χώρα που θα φιλοξενήσει από κοινού με το Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, θα πρέπει να σεβαστεί τα νέα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχει θέσει η FIFA».

propoli

Το αίτημα προς την υπερκείμενη ποδοσφαιρική αρχή κατατέθηκε ενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της FIFA, που θα λάβει χώρα το διήμερο 14-15 Μαρτίου στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ.

«Η αύξηση των χωρών υποδοχής θα συνοδευόταν από προφανείς κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως όσον αφορά την πιθανή μαζική εκμετάλλευση της μεταναστευτικής εργασίας για την κατασκευή εγκαταστάσεων και άλλων υποδομών στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε ο Στέφεν Κόκμπουρν, αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Προγράμματος, της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι ΜΚΟ ζητούν από τη FIFA να επιβεβαιώσει ότι κάθε υποψήφια χώρα θα εξεταστεί ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και καλείται να προετοιμάσει αξιόπιστα σχέδια για την πρόληψη παραβιάσεων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Loading