Μπορεί να… χαμογελάσει στο Αμστερνταμ

Ελάχιστοι, αν όχι κανείς, έφυγαν απογοητευμένοι το βράδυ της Τρίτης (6/8) από το γήπεδο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Το ιδεατό, το σκηνικό ασφάλειας που θα μπορούσε να έχει (όπως θα το επιθυμούσε), σε ό,τι αφορά στην πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League, δεν προέκυψε, ο ΠΑΟΚ, όμως, έδειξε πως είναι σε θέση την ερχόμενη Τρίτη (13/8), στο Αμστερνταμ, να χαμογελάσει περισσότερο από τον Αγιαξ και να επιστρέψει στη βάση του με το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας, σε επίπεδο συλλόγων, ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

propoli

Ο «Δικέφαλος» ήταν ποιοτικός. Oχι όσο χρειαζόταν για να πετύχει με το… καλησπέρα το στόχο του, αλλά τόσο (και ίσως λίγο παραπάνω), για την παρούσα χρονική στιγμή, κόντρα στον δεδομένα ισχυρό αντίπαλό του, ο οποίος είχε στα πόδια του, πριν το μεταξύ τους πρώτο ματς για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, δύο επίσημα παιχνίδια, έναντι κανενός δικού του.

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο νωρίς (0-1 στο 10ο λεπτό). Με πάθος «όρθωσε ανάστημα», ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση (2-1 στο 39ο λεπτό) και αν δεν είχε την τύχη… θυμωμένη μαζί του και φανερά τον διαιτητή να προσφέρει τα «σπόρια» στους φιλοξενούμενους, θα μπορούσε να κρατήσει το υπέρ του (ενδεχομένως και να το διευρύνει) σκορ, από το να επιτρέψει στον «Αίαντα» να βάλει στις αποσκευές του το τελικό 2-2.

Βεβαιωμένα, το σύνολο του Αμπέλ Φερέιρα χρειάστηκε χρόνο για να βρει, μετά τη σέντρα, τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. «Δώρισε» απλόχερα δύο γκολ στον Αγιαξ, δεν κατάφερε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα συναισθήματά του, ύστερα από την ισοφάριση που δέχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έμεινε από «ανάσες».

Πρόκειται για αδυναμίες, ωστόσο, που μπορούν (και θα συμβεί) να εξαφανιστούν σταδιακά και αποτελεί εφικτό να είναι αισθητά περιορισμένες στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα», προκειμένου οι «ασπρόμαυροι» να αποφύγουν, στην αρχή της εφετινής ευρωπαϊκής τους διαδρομής, τον… υποβιβασμό στα πλέι οφ Europa League.

Θα τα καταφέρουν; Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι στην πράξη. Σίγουρα το πιστεύουν και δεν το κρύβουν!

«Από μικρός έμαθα στο ποδόσφαιρο πως ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάμε. Τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο. Το ποδόσφαιρο μου έμαθε πως όλα είναι πιθανά. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να περάσουμε από αυτήν την προκριματική φάση», η αναφορά από τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

«Ο Αγιαξ δεν είναι ανίκητος, μπορούμε να κερδίσουμε στην Ολλανδία», η ατάκα του Μαροκινού μεσοεπιθετικού, Ομάρ Ελ Καντουρί. Τα υπόλοιπα, σε μια εβδομάδα στην Ολλανδία…

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading